Becman Isztambulban sütötte a szalonnáját

Tartalomjegyzék

A miskolci Nagy Béla, akit sokan csak Becmannak ismernek, hosszú útra készült február végén.

Történt ugyanis, hogy egy meghívást kapott a legnagyobb törökországi motorkiállítás szervezőitől egy négy napos rendezvényre. Olyan nagy nevek szórakoztatták ezen a rendezvényen a korábbi években a közönséget, mint a többszörös stunt világbajnok Chris Pfeiffer, és a tizenháromszoros triál világbajnok Doug Lampkin.

HIRDETÉS (x)

Meglehetősen magasra volt téve a léc az elvárások terén mind a szervezők, mind a nézőközönség részéről. A magas növésű streetfighter versenyzőről régen hallhattunk itthon, és sokan úgy gondolták, végleg kivonult a kaszkadőr motorozás porondjáról. Becman, miután 2005-ben abbahagyta a versenyzést nagyrészt külföldi rendezvényeken szórakoztatta a közönséget. Ezt követően külföldön szép sikereket ért el, 2006-ban a német MotoGP futamon a Sachsenringen bemutatózott a 250 ezer fős közönségnek, azután pedig bejárta szinte Európa összes országát Belgiumtól Görögországig, Finnországtól Romániáig.

Minden bemutatóján nagy sikert aratott, köszönhetően sajátos előadásmódjának, szórakoztató, előre megkoreografált műsorának és a kemény stílusból összeválogatott zenéinek. Műsora nem a ma megszokott „egykeréken forgás minden pozitúrában” jellegű előadás, hanem szórakoztató, a laikusok számára is élvezhető klasszikus kaszkadőrmotorozás, melyben helyet kap a humor, az akrobatika, a quadok és a hatalmas teljesítményű KTM SuperDuke 990 is. A 210 kilogrammos 1000 köbcentis V2-es motorkerékpárral is végre lehet hajtani a legnehezebb gyakorlatokat is, csak éppen sokkal nehezebben, mint egy könnyű és kezes 600-as sportgéppel. Becman éppen a motor hátrányos adottságaiból igyekszik előnyt kovácsolni bemutatóin, ami valljuk be, nem könnyű feladat.

Videó a túrárólHárom nappal az első bemutató előtt indult útnak csapatával, hogy időben odaérjen a több mint 1500 kilométerre fekvő Isztambulba, amely Törökország gyöngyszeme, a történelemben korábban Bizáncnak, majd Konstantinápolynak nevezték. Mivel az ország nem EU tagállam, szükség volt a járműveket minden határnál vámkezelni, ami sokszor egyáltalán nem volt könnyű feladat.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!