Magyar sikerek a Motorépítő Európa-bajnokságon

Tartalomjegyzék

eb2007 01Elmúlt vasárnap három hazai építőműhely sikerének is örülhettek a motorépítés hazai szerelmesei Mainzban, a Motorépítő Európa-bajnokság döntőjén.

Minden várakozást felülmúlt a hétvégi Custom Chrome Europe Dealer show. Nemcsak a látogatók száma döntötte meg a korábbi rekordokat, hanem az Európa-bajnokságra benevezett, 110 motor is a hihetetlen kategóriát súrolta. Közülük hetvennél is több volt az, amit a közönség eddig soha nem láthatott máshol. A nevezők a világ szinte minden részéről érkeztek, így voltak orosz, amerikai, japán és kolumbiai motorok is a hétvégén Németországban.

Éppen ezért nevezhetjük fergetegesnek a magyarok sikerét. Bár előjelek már voltak, hiszen tavaly a Shox Kft. „The Hawk” nevű motorja elhozta az Európa-bajnokság Old School kategóriájának második díját. A magyarok idei sikere lehengerlő volt. A szakértőkből álló zsűri a hét benevezett magyar építésből hármat is díjazott!

HIRDETÉS (x)

A motorépítő EB győztese, a Freestyle (szabad stílus) kategória első helyezettje, aki augusztusban a dél-dakotai Sturgisben megrendezett Motorépítő Világbajnokságon hazánkat képviseli majd, a Sapka Művek „Time Machine” nevű motorja lett. A H. G. Wells-nek emléket állító extrém építés technikai megoldásai forradalmiak, kivitele pedig száz évvel ezelőtti jellegű. Az automata váltós, 1942-es évjáratú motorblokkal szerelt, kézi indítókaros gép, amely idén leiskolázta az egész európai mezőnyt, a Sturgisbe szóló repülőjegy mellé még 4000 €-t is hozott a konyhára Sapkának, az építőnek.

A Freestyle kategóriában még egy magyar eredmény született: a Müce Choppers „Só Bike” fantázianevű bobbere a 10. lett. Az eredmény ebben az erős mezőnyben szintén rendkívüli. A motor komoly iskolapéldát mutat az utóbbi években ismét divatba jött bobber stílusból a világ minden építőjének. Müce másik benevezett motorja egyébként a tavalyi magyar bajnokság, a Devils Motor Show bobber győztese volt.

 

Az Európa-bajnokság harmadik hazai sikerét az AMS-nek köszönhetjük. A közönség véleménye egy ilyen komoly rendezvényen nem kevésbé értékes, mint a szakemberekből álló zsűri pontjai. A látogatók fantáziáját idén leginkább a „Snake” fantázianevű, kígyótestet formázó chopper nyerte meg. A motor formavilágával, kidolgozásával nagyon magasra tette a mércét. A bonyolult karosszériát és a gyönyörű fényezést egy borzasztó hosszú első teleszkóp, és egy Mike Corbin által tervezett egyedi ülés teszi teljesé.

A magyar sikerek tehát hazánkra irányították a nemzetközi motorépítő-világ figyelmét, hiszen várhatóan a három hét múlva, április 14-én Budapesten megrendezett Magyar Motorépítő Bajnokság itthon is komoly szenzációkat hozhat. Erre az eseményre valószínűleg már a nemzetközi sajtó is kíváncsi lesz.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!