Magyar motoros klubok is tisztelegtek a Romániában elhunyt motorosok előtt

motoros emlekmu romaniabanTöbb magyar motoros klub is tiszteletét tette szombaton azon az ünnepségen Romániában, ahol egy elhunyt motorosoknak állított emlékművet lepleztek le.

A romániai bihar-megyei Szalárdon, a Danca-patak kis mesterséges szigetén felállított emlékműnél gyűltek össze a román és a magyar motoros klubok képviselői, valamint mindaz a közel száz ember, akik ehunyt motoros társainkról kívántak megemlékezni. Az emlékművet állíttató szalárdi Hawks RC tagjai mellett romániából eljöttek a Black Eagle RC (Nagyvárad), az Eagle Bikers (Szatmár), az Invictus (Nagyvárad), a Wild Hawk (Diószeg – Székelyhíd), a Rock N' Road Friends Club (Nagybánya), a Border Riders (Máramarossziget) és a Meseș Moto Club (Szilágy megye) is képviseltette magát.

Mivel a magyar motorosok is rendszeresen túráznak a szomszédos Románia útjain, a motoros klubok is jó barátságokat ápolnak egymással. Magyarországról ezúttal az Anonymus Motoros Egyesület (Füzesgyarmat), a Békési Motoros Baráti Kör (Békés), a Keresztesi Lovagok Motoros Egyesület (Biharkeresztes) és a Püspökladányi Határok Nélkül Egyesület képviselői vettek részt a megemlékezésen.

A motoros találkozók felhőtlen hanguléata helyett ezúttal az ünneplésé és a megemlékezésé volt a főszerep. Az eseményt Schmidt Róbert, az emlékművet állíttató Hawks RC elnöke nyitotta meg és ezúttal románul tartott rövid beszédet. Beszédében elmondta, hogy az idén 12 éves Hawks RC fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, hiszen ők nemcsak motorosok, hanem apák és anyák, akik ha kell véradással segítik a közösséget, vagy gyermekotthonokat és rászoruló családokat is támogatnak.

Szó esett a klub közlekedési rendőrséggel kialakított jó kapcsolatról is, valamint arról, hogy az idei motoros találkozót új helyszínen, Nagyszalontán tartják meg.  Beszédének végén balesetmentes évet kívánt minden jelenlévőnek. „Isten vigyázzon rátok minden utatokon! Két kerék, egy szív.” – idézte a motorosklub jelmondatát, majd Dr. Nagy Miklós polgármesterrel leleplezték az emlékművet.

A polgármester szerint nemes gondolat emléket állítani azoknak, akik már nincsenek. Fontos, hogy azt nézzük, ami összeköt, nem azt, hogy miben különbözünk, vagy ki milyen nyelven beszél. A békés jövő építéséhez erre van szükség - tette hozzá az elöljáró, aki arra hívta fel a figyelmet: éljünk úgy, hogy maradjon hiány, ha elmentünk.

Lovassy Cseh Tamás, a Hawks RC alapító tagja elmondta, hogy az emlékmű leleplezését azért február 29-re tették, hogy négyévente ugyanezen a napon Szalárdon összegyűlhessenek mindazok, akik az elhunyt motorosokra szeretnének itt megemléklezni.

Az emlékművön magyar és román felirat olvasható: „Az elhunyt motorosok emlékére” – „În memoria motocicliștilor decedați”.

 

Forrás, kép: Maszol.ro portál

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!