Alsóörs – Betegség miatt lemondta fellépését Glenn Hughes

Rácz Edina - . Esemény hírek

glenn hughes open road fest alsoorsA Deep Purple zenekar basszusgitárosa, Glenn Hughes nyáron fellépett volna Alsóörsön, a Harley-Davidson Open Road Fest-en, de a napokban menedzsmentje lemondta a következő hónapok fellépéseit, köztük a magyarországit is.

A jubileumi, vagyis a XX. Harley-Davidson Open Road Fest június 5-től 9-ig kerül megrendezésre Alsóörsön, ahová olyan nagy sztárokat várnak, mint a Europe, s Glenn Hughes. Sajnos a gitáros nem tud eleget tenni feladatának, írja az Open Road Fest hivatalos sajtóközleménye.

„Betegség miatt lemondta koncertjét Glenn Hughes, aki Alsóörsön az Open Road Festen lépett volna fel. Orvosi utasításra a zenekar menedzsmentje az összes májusi, és a júniusi turnédátumot, köztük a magyarországi fellépést is törölték. „Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!” - Open Road Fest szervezők”.

HIRDETÉS (x)

A 66 éves legendás angol zenész 1973-ban csatlakozott a Deep Purple-hez, mivel Ian Gillan és Roger Glover is kiléptek. Az 1970-es évek egyik legjobb rock albumát hozták össze, Burn címmel.

A frontember, David Coverdale és Hughes hangja rendkívül jó párosításnak bizonyult. "David Coverdale kétségkívül nagyszerűen tud üvölteni, de a magas fekvésű részekkel nem boldogult. Ekkor kerültem én a képbe. Úgy gondolom, mi voltunk a tökéletes kombináció" – mondta Hughes.

Sajnos 1976-ban, a dalszerző és gitáros Bolin halála a Deep Purple végét is jelentette. De ahogyan mondani szokás, ha bezárul egy ajtó, kinyílik egy másik.

Glenn Hughes szólókarrierje, s megszámlálhatatlan projektben való részvétele beindult. Legutóbbi szólóalbuma 2008-ban jelent meg, First Underground Nuclear Kitchen címmel.

Munkássága rendkívüli jelentőségű a rock történelemben. Kár, hogy nem láthatják élőben az Open Road Fest résztvevői, de reméljük, ami késik, nem múlik. Azt még nem lehet tudni, ki lép majd fel Hughes helyett.

Forrás: Open Road Fest Press, Wikipédia
Fotó: Open Road Fest Press

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS