A stafétabot motoron utazik – Motoros női váltóverseny

noi motoros valto 01Amikor az ember hosszabb távokat szeretett volna megtenni a lehető leggyorsabban, kitalálta a közlekedésre használt eszközök adott szakaszokon való váltását.

 

Mivel ezek az eszközök élőlények voltak, egészen pontosan lovak, nem lehetett őket fáradtan hajtani, mert rövid időn belül kifingottak volna. Ezért kijelöltek váltási pontokat, ahol jóllakott, kipihent paripákra cserélte lovát a hírvivő futár, a postakocsis, Clint Eastwood vagy épp egy zsákmányával menekülő bandita.

A váltófutás nevű sportág hasonlóképp működik, csak itt a ló helyett versenyzőket cserélnek adott időközönként, távolságonként, és a lovas helyett egy stafétabot élvezi a mindig kipihent versenyző nyújtotta száguldást. Ahhoz, hogy a stafétabot még gyorsabban utazhasson, a versenyző alá kell egy motorkerékpár. A női motoros váltónak pont ez a lényege, csak épp nem versengésről szól a dolog. Csak bele ne szédüljön az a bot.

HIRDETÉS (x)

Apró különbség még, hogy ez a női motoros váltó világméretű, és csaknem száz országot érint. A 2019. február 27-én Skóciából indult rajt után az első 12 napon Anglia és Írország útjain száguldoztak a csajok. A kézzel faragott stafétabotot 200 motoros fogja felváltva repíteni az utolsó állomás felé, mely 2020 januárjában várja majd az utolsó motorost az Egyesült Arab Emirátusokban. Az út során természetesen a magyarországi állomás sem marad ki. Ez viszonylag hamar, áprilisban lesz.

noi motoros valto 02A női motoros váltó ötlete Hayley Bell fejéből pattant ki, aki globálisan szerette volna inspirálni a nőket arra, hogy vágjanak bele a motorozásba, jussanak el a világ minden szegletébe és merjenek kalandozni arra, amerre csak akarank. Az elképzelést a Facebook-on osztotta meg először, ahol nagyon hamar 14 000 követőre talált a kezdeményezés.

Március 9-én a londoni Ace Cafe adott otthont a női motoros váltón résztvevőknek, ahol a jelenlévők beszélgethettek a női motorosok ikonikus alakjával, Elspeth Beard-el és a motorversenyző Jenny Tidmouth-al is. Az eseményt követően a stafétabot a Franciaország felé vette az irányt.

noi motoros valto 02

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!