Újabb nő neve került be a Motoros Hírességek Csarnokába

mary mcgee01A motoros életben, a motorversenyzésben, és az egyéb, motorozással kapcsolatos témákban kiemelkedően teljesítő hírességek neveinek sora évről-évre bővül. Nem történik ez idén sem máshogy, és ráadásul újabb hölgy taggal gyarapodik a lista.

Két éve épp a dédmama korú Gloria Tramontin Struck kapta meg ezt a jeles kitüntetést a sok férfi között. Az idei év nevei között ismét üdvözölhetünk egy nem mindennapi nőt, aki sokat letett az asztalra a motorsport területén. Ő nem más, mint az 1932-es születésű Mary McGee.

Az idén 86. szülinapjára készülő versenyző hölgy számára nem is lehet csodásabb ajándékot adni, mint hogy neve a Motoros Hírességek Csarnokába bekerüljön. A december 12-én szülinapozó Mary már ennek tudatában jöhet össze családjával, barátaival egy kis bulira, mivel az Amerikai Motoros Szövetség a beavatási ceremóniát néhány nappal korábban, december 7-9. között rendezi majd az ohio-i Pickeringtonban, az ottani Hilton Colombus Polaris szállodában.

HIRDETÉS (x)

Mary McGee az első nő volt Amerikában, aki motokrossz és utcai versenyzésben jeleskedett. Off-road karrierjét 1962-ben egy 250-es Honda Scramblerrel kezdte. Baja kategóriában 1967-ben indult először, és még 1975-ben is ott láthattuk a Baja 500-as mezőnyben. A hetvenes évek alatt egy motoros magazinnak dolgozott, ahol szerkesztő munkatársaihoz, Jody Nicholshoz, Brad Zimmermanhoz és Rich Coxhoz csatlakozva indult egy las vegasi 24 órás utcai versenyen, ahol a csapattagok óránként váltották egymást egy 650-es Suzuki nyergében.

Az ezeket az időket követő években visszatért a versenyzés világába, és a feltörekvő motorversenyző nőket támogatta munkájával.

Persze idén nem csak Mary neve érdemel említést azok között, akik a Motoros Hírességek Csarnokának büszkeségei lesznek. Örülhetünk az enduro bajnok Champion Terry Cunningham, a motoros kaszkadőr Gary Davis, a flat track és utcai versenyző Skip Eaken, a MotoGP világbajnok Nicky Hayden, a flat track versenyző Clifford “Corky” Keener munkásságának elismerésének is.

mary mcgee02

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

vásárolni akartam menni, biciklivel, és rájöttem, hogy csupa kosz, mert tavaly óta a tárolóban porosodott,...
Bővebben...
Az óvoda utolsó hete volt, minden jóval, ami ezzel jár: utolsóedzések, diákigazolvány csináltatás, táborszülői ésatöbbi......
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!