Újabb nő neve került be a Motoros Hírességek Csarnokába

mary mcgee01A motoros életben, a motorversenyzésben, és az egyéb, motorozással kapcsolatos témákban kiemelkedően teljesítő hírességek neveinek sora évről-évre bővül. Nem történik ez idén sem máshogy, és ráadásul újabb hölgy taggal gyarapodik a lista.

Két éve épp a dédmama korú Gloria Tramontin Struck kapta meg ezt a jeles kitüntetést a sok férfi között. Az idei év nevei között ismét üdvözölhetünk egy nem mindennapi nőt, aki sokat letett az asztalra a motorsport területén. Ő nem más, mint az 1932-es születésű Mary McGee.

Az idén 86. szülinapjára készülő versenyző hölgy számára nem is lehet csodásabb ajándékot adni, mint hogy neve a Motoros Hírességek Csarnokába bekerüljön. A december 12-én szülinapozó Mary már ennek tudatában jöhet össze családjával, barátaival egy kis bulira, mivel az Amerikai Motoros Szövetség a beavatási ceremóniát néhány nappal korábban, december 7-9. között rendezi majd az ohio-i Pickeringtonban, az ottani Hilton Colombus Polaris szállodában.

HIRDETÉS (x)

Mary McGee az első nő volt Amerikában, aki motokrossz és utcai versenyzésben jeleskedett. Off-road karrierjét 1962-ben egy 250-es Honda Scramblerrel kezdte. Baja kategóriában 1967-ben indult először, és még 1975-ben is ott láthattuk a Baja 500-as mezőnyben. A hetvenes évek alatt egy motoros magazinnak dolgozott, ahol szerkesztő munkatársaihoz, Jody Nicholshoz, Brad Zimmermanhoz és Rich Coxhoz csatlakozva indult egy las vegasi 24 órás utcai versenyen, ahol a csapattagok óránként váltották egymást egy 650-es Suzuki nyergében.

Az ezeket az időket követő években visszatért a versenyzés világába, és a feltörekvő motorversenyző nőket támogatta munkájával.

Persze idén nem csak Mary neve érdemel említést azok között, akik a Motoros Hírességek Csarnokának büszkeségei lesznek. Örülhetünk az enduro bajnok Champion Terry Cunningham, a motoros kaszkadőr Gary Davis, a flat track és utcai versenyző Skip Eaken, a MotoGP világbajnok Nicky Hayden, a flat track versenyző Clifford “Corky” Keener munkásságának elismerésének is.

mary mcgee02

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!