Motoros felvonulással a rák ellen!

magyar rakellenes liga motoros felvonulas 2018Szeptember utolsó hétvégéje, motoros felvonulásokkal telt, hiszen szombaton a mellrák-, vasárnap pedig a prosztatarák megelőzésére hívták fel a figyelmet a szervezők, illetve a résztvevők.

Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja, amely a mellrák elleni világnappal kezdődik – emiatt szervezett motoros találkozót és felvonulást a Magyar Rákellenes Liga. Fel szeretnék hívni mindenki figyelmét a betegségre, illetve az emlőszűrés és az önvizsgálat fontosságára.

Magyarország minden részéről jöttek motorosok az Országos Onkológiai Intézet Emlősebészeti Centrumába, ahol Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke és dr. Mátrai Tamás, az Országos Onkológiai Intézet Emlő- és Lágyrészsebészeti Centrum szakorvosa fogadta őket.

HIRDETÉS (x)

A motorosok olyan üzenetekkel érkeztek, amelyeket rózsaszín szalagokra írtak: "Együtt egymásért, a gyógyulás útján."; "Az élet egyetlen esély, vedd komolyan."; "Szent Ágota, könyörögj érettünk!". Később a felvonulást, dr. Mátrai Tamás indította útnak.

Szeptember 30-án, vasárnap pedig, egy világméretű jótékonysági rendezvényhez csatlakoztak azok a motorosok, akik a The Distinguished Gentleman’s Ride keretében, a prosztatarák megelőzésének és a férfiak mentálhigiénés egészségének érdekében kampányoltak. 95 ország 650 városában, így Budapesten tették sokan mindezt.

A cél pedig az volt, hogy 6 millió dollár értékű adományt gyűjtsenek a Movember Foundationnek. Az alapítvány az összegyűlt összeget a prosztatarák kutatására, valamint a prevenciós, vagyis megelőző szűrések népszerűsítésére és mentálhigiénés programokra fordítja.

Nagyon fontos, hogy mindenki szánjon arra időt, legalább évente egyszer, hogy részt vegyen egy rákszűrésen, ami megmentheti az életét, hiszen ha időben felismerik a betegséget, nő a gyógyulás esélye.

Forrás: hirado.hu, Magyar Rákellenes Liga
Fotó: Magyar Rákellenes Liga facebook

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Hihetetlen volt számomra, hogy hányan mondták azt, hogy soha többet nem ülök motorra, miután gyermeket...
Bővebben...
Két héttel a 13. Nemzetközi Női Motoros Nap után végre kegyes volt hozzánk az időjárás...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!