Kéklámpás Napot tartottak Monoron

keklampas nap monorRendőrök, mentősök, tűzoltók munkájába nyerhettek bepillantást egy nap erejéig az érdeklődők Monoron. A gyerekek - legnagyobb örömükre - felülhettek a motoros rendőrök járgányaira is.

A rendhagyó Kéklámpás Napot a monori sportpályán tartották meg szeptember 8-án, szombaton. A Monori Rendőrkapitányság munkatársai mellett, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei, baleset-megelőzési szakemberei, és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is részt vettek az eseményen.

A rendezvény célja, egyértelműen az, hogy a laikusok testközelből ismerhessék meg azok munkáját, akik minden egyes nap, értünk kockáztatják az életüket.

HIRDETÉS (x)

Látványos bemutatók sorát vonultatták fel a szervezők, úgy mint kutyás bemutató, a motoros rendőrök produkciója, hasznos baleset-megelőzési tanácsok, a TEK szakemberei bemutatták BTR nevezetű szolgálati járművüket.

A gyerekek próbára tehetté tudásukat, a közlekedési szabályok ismerete tekintetében. A BIKESAFE program keretein belül, lehetőség volt a kerékpárok regisztrálására. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tonfacsoportja pedig bemutatót tartott.

A nap zárásaként, egy szimulált baleset helyszínén, komplex mentési akciót nézhetett meg a közönség.

Az ilyen napok, tényleg közelebb hozzák a veszélyes munkát végzők mindennapjait számunkra, s jobban értékeljük ezután azt, amit tesznek.

Forrás, fotó: police.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Egy ilyen csomag érkezett. Alig várom, hogy hozzá kezdjek
Bővebben...
Szombaton végre sikerült kicsit megjáratni a DRZ-t (és biztos voltam benne, hogy erről lesz majd...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!