Hétvégén Motokrossz Európa-bajnokság lesz Kiskunlacházán

mx eb kiskunlachazaA tavalyi újrakezdés után idén is rendez Motocross kontinensviadalt Magyarország. A 2018. április 28-29-én, Kiskunlacházán megrendezésre kerülő Motocross Európa-bajnokság az idei sorozat második fordulójaként igazi csemege és erődemonstrációs esemény lesz.

A felnőttek április 21-22-én kezdenek Szlovéniában. A kicsik már márciusban belehúztak a hagyományos görögországi szezonnyitóval, egy extrém viadallal. A mezőny tehát még friss, esélyekre a tavalyi teljesítmény alapján lehet következtetni. Vagyis eredmény és akció tekintetében bármit, illetve a legjobbakat várhatjuk az MX EB Open, 85 cm3 és 65 cm3 géposztályok 2018-as bajnoka címéért folyó harcban.

 

A nevezés pillanatnyi állása szerint 10 ország 60 élversenyzőjét várjuk Kiskunlacházára a hétvégén. A mezőnyben szép számmal képviselteti magát a magyar delegáció. A junioroknál Grósz Gergő, Kovács Norbert, Liszka Roland, Técsi László és Zanócz Noel a forduló, később akár a bajnokság dobogójáért küzdenek. A felnőttek között Déczi Balázs, Hugyecz Erik és Szvoboda Bence célja pedig minél jobban megnehezíteni a külföldi MX EB éllovasok dolgát.

HIRDETÉS (x)

Akik emlékeznek a tavalyi eseményekre, sejthetik, hogy a cseh, szlovák és ukrán versenyzők nem hagyják majd könnyen magukat. A névsort és az eddig lezajlott európai versenyeket elnézve kemény, sikerre éhes csapat érkezik Kiskunlacházára, ami garancia a hajmeresztő összecsapásokra, és hihetetlen crossozásra a terep, ember és gép képességeinek legvégső határán.

Pálya, program

2018 emxA Kiskunlacházi Motocross Pálya Budapesttől 40 km-re található, az 51-es úton érhető el. A patinás pálya sík terepen fekszik, az 1800 m hosszú nyomvonalat 15 ugrató és 17 kanyar tarkítja. Karbantartott, felújított depó, és jó elhelyezkedésű nézőtér várja a kilátogatókat. Az edzések április 28-án, szombaton 9:30-kor kezdődnek, majd 14:15-től zajlanak a kvalifikációs futamok. Április 29-én, vasárnap 8:30-tól Warm Up, és a 10:45-ös megnyitó ceremóniát követően indulnak a versenyfutamok 11:30-tól 17:30-ig.

Az MX EB program szüneteiben sem lesz teljes csönd: szombaton retró motocross show futamok, vasárnap pedig MX1-MX2 meghívásos verseny lesz.
Ha az időjárás kegyes marad hozzánk, kicsit felhős, 20°C körüli, meleg, tavaszi hétvégének nézünk elébe. Április 28-29-én tehát várunk a Kiskunlacházi Motocross Európa-bajnoki fordulóra mindenkit, akit bizserget a motorzaj és szédít a benzingőz, mert páratlan versenyben lesz része!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerencsére eddig az időjárás, és a szabadidőnk is úgy adta, hogy minden hétvégén ki tudtunk...
Bővebben...
Ahogy terveztem a hét közepén, megejtettem az idei első kört, ami a gyenge esőzés ellenére/miatt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!