Megtartotta éves beszámolóját a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság

Tartalomjegyzék

pest megyei baleset megelozes 1A rengeteg idei balesetmegelőzési program miatt kicsit megkésve tartotta meg éves beszámolóját a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság március végén. 

Minden év elején beszámoló közgyűlésre hívja össze támogató tagjait a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A beszámolón részletesen megismerkedhetünk a Pest-megyében lezajlott előző évi baleset-megelőzési programokkal, amelyekből gyakran minden hétre jut egy vagy több.

A programokat (a hagyományos rendezvényeken kívül) minden évben úgy állítják össze a bizottság munkatársai, hogy a baleseti statisztikák alapján leginkább érintett csoportokat szólítsák meg velük, és hívják fel a figyelmüket az óvatosabb közlekedésre. 

HIRDETÉS (x)

2017-ben Pest megyében összesen 72 halálos kimenetelű közúti baleset történt, ezekben 76 ember vesztette életét. Országos szinten 2017-ben összesen 576 halálos kimenetelű közúti baleset történt és 16 439 személyi sérüléssel járó közúti baleset volt Magyarországon. 

A bizottság munkatársai 24 órás baleseti elemzést végeznek, minden reggel azzal kezdik a munkanapot, hogy átnézik, elemzik és értékelik az előző nap baleseti statisztikáit Pest megyében. Ezek segítségével tudják kialakítani az aktuáis akcióprogramokat, amelyek segíthetnek megakadályozni a további baleseteket.

Az elsőszámú baleseti ok még mindig az ittas vezets, bár a számok Pest megyében csökkentek valamelyest, az összes baleseti okbólmég mindig 8,9%-ot tesz ki azoknak a sofőröknek a száma, akik ittas állapotban okoztak balesetet. Az országos átlag 8,5% volt 2017-ben, tehát Pest megye még az országos átlag felett van, tehát a cél az, hogy ez a szám az átlag alá csökkenjen 2018-ban. 2006-ban ez a szám Pest megyében még 11% volt, tehát a javaulás számokkal is kimutatható.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A 18. században Selmecbányán megszületett egy Akadémia, ahova Európa több szegletéből érkeztek a diákok, magukkal...
Bővebben...
Nem tudom, hogy a reflexeim romlottak el az elmúlt néhány hónapban vagy csak szokni kellene...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!