Együtt reggeliztek a magyar gépjárműimportőrök

mge evertekelo2018. január 4-én reggel tartotta szokásos évi évértékelő/évnyitó reggelijét a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, ahol szó volt az elmúlt év eredményeiről, és az idei évre vonatkozó tervkről is. 

A sajtóreggelit az egyesület elnöke, Erdélyi Péter nyitotta meg köszöntő beszédével, és egyúttal értékelte a 2017-es gépjárműpiacot. Őt követték aez elektromos autózás támogatásáról, a nagyhaszon járművek piacáról, a közúti pótkocsi piacról valamint a személyautó és kishkaszon jármű piacról szóló előadások. 

A motorkerékpár piac 2017-es alakulásáról Zámbó Balázs, az egyesület elnökségi tagja, és a BMW Magyarország motorkerékpár-üzletág vezetője tartott előadást. Beszédéből kiderült, hogy 2017-ben végre növekedés tapasztalható a motorkerékpár eladásokban a 2010-es évhez képest, és 2018-ra további emelkedést prognosztizálnak a szakértők.

HIRDETÉS (x)
 

mge evertekelo 6

Az új motor regisztrációk alakulásában némi változás tapasztalható a 2016-os évhez képest. Míg a teljes piac 3,3%-os növekedést mutat, a 125 cm3 alatti új motorkeékpárok regisztrációja 26%-kal, a 125-500 cm3 közöttiek regisztrációja pedig 9%-kal csökkent, addig a nagy motorok, vagyis az 500 cm3 fölöttiek regisztrációja 19 %-kal nőtt, ami pozitívumként értékelhető, azonban ezek a számok még mindig nem közelítenek a 2006-os eladásokhoz. 

Zámbó Balázs azt is elmondta, hogy "2017. január 1-től kizárólag EURO 4-es motorkerékpárokat lehet forgalomba helyezni az EU-ban, habár a A gépjárműimportőrök által használt elektronikus vizsgáztatási rendszer (KÖKIR) még mindig nem képes kezelni az EURO 4-es motorkerékpárokat. Az őrlángon égő motorkerékpár-piac növekedését nagymértékben gátolja a jelenlegi helyzet."

Végezetül tájékoztatta a résztvevőket, hogy az MGE motorkerékpár-importőr tagvállalatai nem vesznek részt a 2018-as Budapest Motor Fesztiválon. Céljuk az, hogy 2019-ben a látogatók és a kiállítók visszajelzései alapján egy teljesebb és jobb kiállítás valósulhasson meg.

Ha sikerül többet megtudnunk arról, hogy ez a döntés hogyan befolyásoja a motorkiállítás kimenetelét, mindenképpen tájékoztatni fogugjuk róla az olvasókat.

mge evertekelo 6mge evertekelo 6mge evertekelo 6mge evertekelo 6

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Kövess bennünket

Blogok

Most áprilisban még nem vettem BKV bérletet, szép idő van, állandóan Monsterrel közlekedem. És imádom,...
Bővebben...
Nem szereti a hordozót. És amikor már nem bírunk Vele, jöhet a Moana ​(NaNa,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!

Weboldalunk a látogatói élmény növeléséhez cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod a sütik használatát.