Együtt reggeliztek a magyar gépjárműimportőrök

mge evertekelo2018. január 4-én reggel tartotta szokásos évi évértékelő/évnyitó reggelijét a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, ahol szó volt az elmúlt év eredményeiről, és az idei évre vonatkozó tervkről is. 

A sajtóreggelit az egyesület elnöke, Erdélyi Péter nyitotta meg köszöntő beszédével, és egyúttal értékelte a 2017-es gépjárműpiacot. Őt követték aez elektromos autózás támogatásáról, a nagyhaszon járművek piacáról, a közúti pótkocsi piacról valamint a személyautó és kishkaszon jármű piacról szóló előadások. 

A motorkerékpár piac 2017-es alakulásáról Zámbó Balázs, az egyesület elnökségi tagja, és a BMW Magyarország motorkerékpár-üzletág vezetője tartott előadást. Beszédéből kiderült, hogy 2017-ben végre növekedés tapasztalható a motorkerékpár eladásokban a 2010-es évhez képest, és 2018-ra további emelkedést prognosztizálnak a szakértők.

HIRDETÉS (x)
 

mge evertekelo 6

Az új motor regisztrációk alakulásában némi változás tapasztalható a 2016-os évhez képest. Míg a teljes piac 3,3%-os növekedést mutat, a 125 cm3 alatti új motorkeékpárok regisztrációja 26%-kal, a 125-500 cm3 közöttiek regisztrációja pedig 9%-kal csökkent, addig a nagy motorok, vagyis az 500 cm3 fölöttiek regisztrációja 19 %-kal nőtt, ami pozitívumként értékelhető, azonban ezek a számok még mindig nem közelítenek a 2006-os eladásokhoz. 

Zámbó Balázs azt is elmondta, hogy "2017. január 1-től kizárólag EURO 4-es motorkerékpárokat lehet forgalomba helyezni az EU-ban, habár a A gépjárműimportőrök által használt elektronikus vizsgáztatási rendszer (KÖKIR) még mindig nem képes kezelni az EURO 4-es motorkerékpárokat. Az őrlángon égő motorkerékpár-piac növekedését nagymértékben gátolja a jelenlegi helyzet."

Végezetül tájékoztatta a résztvevőket, hogy az MGE motorkerékpár-importőr tagvállalatai nem vesznek részt a 2018-as Budapest Motor Fesztiválon. Céljuk az, hogy 2019-ben a látogatók és a kiállítók visszajelzései alapján egy teljesebb és jobb kiállítás valósulhasson meg.

Ha sikerül többet megtudnunk arról, hogy ez a döntés hogyan befolyásoja a motorkiállítás kimenetelét, mindenképpen tájékoztatni fogugjuk róla az olvasókat.

mge evertekelo 6mge evertekelo 6mge evertekelo 6mge evertekelo 6

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Egész nyáron tervezgettük, hogy majd motorozunk egyet együtt végre így tizenévnyi közös munka után, de...
Bővebben...
Megjelent egy cikk a helyi lapban a közelmúltban. Annyira bűzlött a marketingszagtól, hogy el se...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!