Nem volt felhőtlen a szilveszteri motorozás

szombathelyi szilveszteri gurulasTizedik alkalommal zárták motoros felvonulással az évet a szombathelyi motorosok. A majdnem 300 résztvevő között azonban nem mindenki tudta, hogyan kell biztonságosan közlekedni ekkora csapatban. Baleset szerencsére nem történt. 

Annak ellenére, hogy a 2017-es év legutolsó napja volt, tavaszias idő és +10 fok várta a motorosokat Szombathelyen december 31-én a szilveszteri motorozás alkalmából. Valószínűleg épp az időjárásnak köszönhető, hogy összesen 298 motoros és az utasaik érkeztek meg délután egy órára a találkozó pontra. 

A jó hangulatú gurulás alatt a motorosok körbemotorozták a várost, majd a Végállomás Klubban teáztak és beszélgettek búcsúzóúl. Ahogy az a nagyobb felvonulásokon gyakran előfordul, sajnos a rendezvény után több panasz is érkezett a szervezőkhöz, ezért a következő nyilatkozatot tették Facebook oldalukon: 

HIRDETÉS (x)

"Bár nagyon jól sikerült a szilveszteri gurulás és 99%-ban mindenki kulturáltan vett részt, viszont ma reggel is kaptunk negatív visszajelzést ( a sokadikat), sajnos jogosan, bár nemigazán tehetünk róla. Tobbször kértük a résztvevőket, hogy csak olyan járművel vegyenek részt, amely alkalmas a közúti közlekedésre és az akrobatikus mutatványokat se egy ilyen összejövetelen, ne közúton mutassák be! Lehet, hogy jól néznek ki a stuntriding mutatványok, de nem közúton és pláne nem a résztvevők közt és nem a szembeforgalom sávjában! MAXIMÁLISAN ELHATÁROLÓDUNK AZ ILYEN CSELEKMÉNYEKTŐL! Nekünk az a dolgunk, hogy értetek, motorosokért tegyünk és hogy pozitív képet alakítsunk ki a motoros társadalomról, ezért az ilyen mutatványok nem illenek a képbe! A tavaszi felvonuláson várhatóan rendőri biztosítás lesz, külön kérni fogjuk a rendőrség munkatársait, hogy a fentiekre különösen ügyeljenek. Az autóvezetőtől pedig elnézést kérünk, akivel egykeréken szembe haladt a motoros. A jövőben különösen odafigyelünk az ilyesmire, mivel velünk babrál ki, aki nem tud megfeleően résztvenni, úgy ahogy a 99%. Köszönjük és várjuk a tavaszt! "

Habár egy felvonulás nem egy motoros túra, ilyenkor még óvatosabban kell vezetni, és sokkal jobban odafigyelni a többi motorosra, és természetesen a többi közlekedőre is. A csapatban motorozás szabályaival kapcsolatos íráunkat itt olvashatod el. 

A felvonulást ezúttal ismét a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesülete szervezte, a felvonulást a Claudius Polgárőrség biztosította. A szombathelyi motorosok legközelebb a szezonnyitó gurulásukon várják tavasszal a vasparipásokat egy laza összejövetelre. 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!