Nem volt felhőtlen a szilveszteri motorozás

szombathelyi szilveszteri gurulasTizedik alkalommal zárták motoros felvonulással az évet a szombathelyi motorosok. A majdnem 300 résztvevő között azonban nem mindenki tudta, hogyan kell biztonságosan közlekedni ekkora csapatban. Baleset szerencsére nem történt. 

Annak ellenére, hogy a 2017-es év legutolsó napja volt, tavaszias idő és +10 fok várta a motorosokat Szombathelyen december 31-én a szilveszteri motorozás alkalmából. Valószínűleg épp az időjárásnak köszönhető, hogy összesen 298 motoros és az utasaik érkeztek meg délután egy órára a találkozó pontra. 

A jó hangulatú gurulás alatt a motorosok körbemotorozták a várost, majd a Végállomás Klubban teáztak és beszélgettek búcsúzóúl. Ahogy az a nagyobb felvonulásokon gyakran előfordul, sajnos a rendezvény után több panasz is érkezett a szervezőkhöz, ezért a következő nyilatkozatot tették Facebook oldalukon: 

HIRDETÉS (x)

"Bár nagyon jól sikerült a szilveszteri gurulás és 99%-ban mindenki kulturáltan vett részt, viszont ma reggel is kaptunk negatív visszajelzést ( a sokadikat), sajnos jogosan, bár nemigazán tehetünk róla. Tobbször kértük a résztvevőket, hogy csak olyan járművel vegyenek részt, amely alkalmas a közúti közlekedésre és az akrobatikus mutatványokat se egy ilyen összejövetelen, ne közúton mutassák be! Lehet, hogy jól néznek ki a stuntriding mutatványok, de nem közúton és pláne nem a résztvevők közt és nem a szembeforgalom sávjában! MAXIMÁLISAN ELHATÁROLÓDUNK AZ ILYEN CSELEKMÉNYEKTŐL! Nekünk az a dolgunk, hogy értetek, motorosokért tegyünk és hogy pozitív képet alakítsunk ki a motoros társadalomról, ezért az ilyen mutatványok nem illenek a képbe! A tavaszi felvonuláson várhatóan rendőri biztosítás lesz, külön kérni fogjuk a rendőrség munkatársait, hogy a fentiekre különösen ügyeljenek. Az autóvezetőtől pedig elnézést kérünk, akivel egykeréken szembe haladt a motoros. A jövőben különösen odafigyelünk az ilyesmire, mivel velünk babrál ki, aki nem tud megfeleően résztvenni, úgy ahogy a 99%. Köszönjük és várjuk a tavaszt! "

Habár egy felvonulás nem egy motoros túra, ilyenkor még óvatosabban kell vezetni, és sokkal jobban odafigyelni a többi motorosra, és természetesen a többi közlekedőre is. A csapatban motorozás szabályaival kapcsolatos íráunkat itt olvashatod el. 

A felvonulást ezúttal ismét a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesülete szervezte, a felvonulást a Claudius Polgárőrség biztosította. A szombathelyi motorosok legközelebb a szezonnyitó gurulásukon várják tavasszal a vasparipásokat egy laza összejövetelre. 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Egész nyáron tervezgettük, hogy majd motorozunk egyet együtt végre így tizenévnyi közös munka után, de...
Bővebben...
Megjelent egy cikk a helyi lapban a közelmúltban. Annyira bűzlött a marketingszagtól, hogy el se...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!