Motoros nők vonultak a Dóm téren

il tempo delle donne 90Szombat éjjel 101 motoros nő vonult végig Milánó történelmi belvárosában, majd elárasztották a Dóm teret.

A Motoros Nők Éjszakáját a Corriere della Sera nevű napilap a Motocicliste.net nevű női motoros portállal karöltve szervezte a milánói Triennálé keretén belül. A százfős menetoszlopot az olasz származású, Floridában élő, háromszoros női motokrossz világbajnok Stefi Bau vezette. Stefi egyébként a férfiak között is a valaha élt legsikeresebb olasz motokrossz versenyző az USÁ-ban.

A motorozás nagy hagyományokra tekint vissza itáliában, a katolikus országban azonban még mindig vannak olyan férfiak, akik a nőket visszaparancsolnák hagyományos szerepeikbe. A felvonulással a motoros nők nekik is üzenni szerették volna, hogy a gyengébbik nem is képes elvezetni a robogónál nagyobb kétkerekűt is.

HIRDETÉS (x)

Habár a milánói rendőrség azzal a kitétellel engedélyezte a felvonulást, ha a hölgyek nem csinálnak nagy felfordulást és zajt a városban, ezt az ígéretekkel ellentétben természetesen lehetetlen volt kivitelezni. A motorok dübörgésére főleg az éjszaka is a nevezetességek környékén sétáló turisták figyeltek fel, és valószínűleg soha meg nem ismételhető képeket készítettek Milánóról.

Ekkora érdeklődésre és ilyen nagyszámú résztvevőre még maguk a szervezők sem számítottak. A sikerre való tekintettel úgy tervezik, hogy hamarosan megismétlik az éjszakai felvonulást Olaszország minden nagyvárosában, Torinóban, Bolognában és Rómában is. il tempo delle donne 1il tempo delle donne 2il tempo delle donne 3il tempo delle donne 5il tempo delle donne 6il tempo delle donne 7il tempo delle donne 8il tempo delle donne 9

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!