Júliusban újra indul a BMW Bike Maraton

bmw-bike-maraton-2014A jelentkezési lista alapján idén két hölgy indul majd a BMW Bike Maraton hétvégén startoló futamán. Szurkoljunk együtt Németh Mónikának és Urbán Zitának!

2014. július 12-én újra elrajtol hazánk egyik legnépszerűbb motoros tájékozódási versenye, a BMW Bike Maraton, amely immár 9. alkalommal várja a kalandvágyó motorosok jelentkezését. A mezőny idén a Wallis Pest Váci úti szalonjától indul és Magyarország északi területein, valamint Szlovákián halad majd keresztül.

A résztvevőknek - egy egri pihenőt beiktatva - összesen valamivel kevesebb, mint 900 km-t kell majd teljesíteniük a 2 napos verseny során.

Új szabályok

A BMW Motorrad számára kiemelten fontos a motorosok biztonsága, így a tavalyi 24 órás folyamatos verseny megváltoztatása után, most egy újabb finomítást vezet be a mérési rendszerben, amivel kizárja annak a lehetőségét, hogy valaki a sebesség növelésével kompenzálja az esetleges tájékozódási hibáit - idén a szervezők az átlagtempók mellett figyelni fogják a csapatvezető motorok által megtett távot is.

HIRDETÉS (x)

A Nyeremény

A tavalyi évhez hasonlóan, a verseny győztesei, a BMW Motorrad Vezetéstechnikai Tréningjén vehetnek részt.

„Ha jobban belegondolok, szükség lenne egy-egy ilyen "bemelegítésen" évente kétszer, de egyszer biztosan részt venni. Végigmentünk mindazokon a gyakorlatokon, amelyek segítenek a motor kezelését készséggé alakítani, valamint a vészhelyzetek megoldását is automatizálni, hogy ne akkor kelljen kitalálni a megoldást, amikor esetleg az életünk múlhat rajta. Mert olyankor a legritkább esetben szokott sikerülni" – mondta el Derék Zsolt, a 2013-as verseny egyik győztese, miután részt vett a nyereményként kapott tréningen.

Nevezés

A versenyen idén is 2-3 motorból álló csapatok vehetnek részt, azonban a tagoknak nem szükséges együtt nevezniük, mindenki egyénileg regisztrál. Nevezni a Bike Maraton Egyesület hivatalos honlapján lehet.

Vettél már részt máskor is a BMW Bike Maratonon? Milyen élmény volt? Idén is készülsz?

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!