Hétfőn megint motorozz munkába!

ride to work 2014A Motorozz a munkába világnap idén, június 16-án, hétfőn, immár 23. alkalommal kerül megrendezésre, és várhatóan a korábbiakhoz képest ez lesz a legnagyobb a Ride To Work non-profit szervezet által szervezett események közül.

Ezen a napon a nagyszámú, közel 8 millió amerikai robogó és motorkerékpár tulajdonosa nagyobb számban használja majd kétkerekűjüket arra, hogy munkába igyekezzenek. Néhány becslés szerint a Ride To Work Day napján ez a szám közel egy millióval magasabb lesz.

A munkába járó, naponta ingázók közül, akik motorral indulnak útnak, ugyanazon távolságokat sokkal gyorsabban – közel 20%-kal kevesebb idő alatt – teszik meg, mintha autóval közlekednének. További előny még, hogy a motorok és a robogók kevesebbet is fogyasztanak még akkor is, ha csak egy személy használja őket. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy a motorok kevesebb helyet foglalnak el az úttesten közlekedésük során, így csökkentve a forgalmi dugók kialakulásának esélyét, illetve a parkoláskor is kisebb a helyigényük.

HIRDETÉS (x)

„Sokan nem ismerik fel ennek a közlekedési formának a pozitív oldalát, és nem gondolják át azt sem, hogy mennyire káros hatása van a környezetre, ha mindenki autóval közlekedik. Az autók csodálatos szerkezetek, mi is nagyon szeretjük őket, de mára az a tény, hogy valaki motorozik, a környezetvédelem részévé vált. Ezzel a közlekedési formával jelentősen csökkenthetjük a káros anyag kibocsátást, ami nagyban hozzájárul környezetünk megóvásához." állítja Andy Goldfine, az esemény szervezője.

Ez a nap többről szól, mint a motorok, a gazdaságosság, a közlekedési dugók mérséklése. Winston Churchill híres mondása szerint: „Az építményeinket magunk formáljuk és ettől kezdve azok is formálnak minket". Ezt az elgondolást nem csak az otthonainkra, vagy az általunk létrehozott épületekre alkalmazhatjuk, hanem ezeken túl a felhasznált technológiánkra is, így a közlekedési eszközeinkre is. Minden összefüggésben és kölcsönhatásban van egymással.

Az, hogy a Motorozz a munkába napon nyeregbe pattanunk, mára nagyon fontos dologgá vált. Ez a nap nem arról szól, hogy elfogadtassuk a nagyközönség számára a motorral való közlekedést, hogy több embert biztassunk a motorozásra – bár tény, hogy sokan kapnak kedvet a motorozáshoz egy ilyen esemény kapcsán -, hanem arról, hogy növeljük az így közlekedők elfogadását, hogy toleránsabbá tegyük a többi közlekedőt a motorosokkal szemben, akik a mindennapok közlekedési eszközének választották a kétkerekűeket. Támogatni, segíteni és biztatni szeretnénk azokat, akik szeretnek motorozni, hogy többször használják motorjaikat a hétköznapokban, így a munkába járás során is, ne csak hétvégeken, vagy kirándulások alkalmával.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!