Pénteken startol a 2014-es Budapest-Bamako

bamako mzIdén is útnak indulnak a Budapest-Bamako jótékonysági túra és verseny résztvevői 45 országból 345 indulóval.

Érdekes adat, hogy a résztvevők több mint fele már külföldi, Spanyolországból, Angliából is indulnak résztvevők, akik Marokkó környékén csatlakoznak. Az európai szakasz kb. 3000 km, és gyakorlatilag bemelegítés, éjszakai feladat teljesítések is lesznek.

Az útvonal a Nyugat-Szaharától Mauritánia felé halad tovább a puha homokon. Szenegáltól a GPS nélkül Gambiáig lesznek feladatok, felidézve az elektronikus tájékozódás nélküli túrázást, mely leginkább azoknak kedvez, akik tudnak térképet olvasni, és használják a józan eszüket. A verseny hossza 8140 km 9 országon keresztül 15 napon át tart az alábbi kategóriákban:

  • Verseny,
  • Túra,
  • Spirit (ami a 30 évnél idősebb járművekre vonatkozik).

HIRDETÉS (x)
Idén egy 20 éves MZ és egy Citroen kacsa is indult ebben a kategóriában.

A verseny jótékonysági feladatait az Afrikai Magyar Egyesület segítői végzik, ők elmondták idén repülőn is érkezik kb. 2,5 tonna egészségügyi adomány Belgiumból. Az egyesület képviselője elmondta, hogy leginkább az oktatási eszközök, és az egészségügyi dolgok hiányoznak az érintett országokban, ezekre a felajánlásokra van leginkább szükség, nem plüssmackókra.

Az idei tájékozódási feladatok végrehajtását GPS tracking rendszerrel ellenőrzik, melyek adatait minden járműről este wifivel töltik le az adott versenyjárműről. A rendszer sikeresen vizsgázott nyáron, nem első alkalommal kerül használatba.

A szervezők idén is figyelmeztettek a veszélyre: Afrika még mindig nem békés turistabarát terület, számos országban bujkálhatnak terroristák, rablókba is belefuthatunk, valamint a helyi diktatúrákban különös egyik napról a másika bevezetett fura törvényekbe is ütközetünk.

Az idei ünnepélyes rajt pénteken indul a Kopaszi Gátról.bamako 01bamako 02bamako kacsa

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!