Kovács Niki és Michelisz Norbi oktatott a Hungaroringen

Tartalomjegyzék

altAz autósokra leselkedő váratlan helyzetekre készíti fel a jogosítvánnyal rendelkezőket a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum.

 

A legtöbbet talán a frissen megszerzett vezetői engedéllyel rendelkezők tanulhatnak. Éppen ezért szerveztek kifejezetten a fiatal korosztály számára a Facebook-on egy játékot, melynek nyertesei a tanpálya két arcától, Kovács Nikitől és Michelisz Norberttől leshették el gyakorlatban a legjobb fogásokat.

HIRDETÉS (x)

A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné eljuttatni minél több emberhez. Minden korosztályhoz szól a kampányuk, de 2012-ben, sőt, a tanpálya jubileumi 15. évében, 2013-ban is kiemelt szerepet kapnak a fiatalok, illetve azok, akik friss jogosítvánnyal a zsebükben, kissé felkészületlenül kerülnek ki a sokszor veszélyeket tartogató forgalomba.

„Még mindig rengeteg a baleset az utakon, melyekben valamennyi korosztály veszélyeztetett, ezért idén és jövőre is mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelőzési programban betöltött szerepünket tovább erősíteni, így folytatjuk az úgynevezett „Élet Úton program”-ot, amely a gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek szól” – ecsetelte Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben a tanpálya ügyvezetője.

A fiatalok megszólítása érdekében a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum egy játékot tett közzé a legnépszerűbb közösségi oldalon. A játékban több mint kétezren vettek részt, és a legjobb húsz számára egy különleges ajándékkal kedveskedtek a tanpálya munkatársai.

„A játék győzteseit elhívtuk a Vezetéstechnikai Centrumba, ahol a tanpálya két arcától, Michelisz Norberttől és Kovács Nikitől kaphattak tanácsot, miként is kell egy-egy váratlan helyzetben reagálni a volán mögött ülve. Őszintén reméljük, hogy az itt eltöltött órák alatt sikerült olyan dolgokat megtapasztalniuk, aminek segítségével biztonságosan közlekedhetnek közútjainkon” – fogalmazott Barabás Judit, a Tanpálya értékesítési vezetője, a játék ötletgazdája.

Kovács Niki nagy lelkesedéssel segítette előbb a kormány mögül, majd a navigátor helyéről az ifjakat, akik szemmel láthatóan odafigyeltek minden szavára. Hazánk legeredményesebb női gyorsasági motorversenyzője szerint a közutakon nem az a fontos, hogy a fiatal vagy az idősebb korosztály tagja valaki; férfi vagy éppen egy nő ül a volán mögött, hanem az, hogy aki vezet, ne rutinból akarjon megoldást találni bizonyos helyzetekre.

„Ezen a pályán, ellentétben a forgalommal, van lehetőség arra, hogy kijavítsuk az esetlegesen előforduló hibákat. Jó ötletnek tartom azt, hogy az ifjabb korosztály számára olyanok adjanak elméleti és gyakorlati tanácsokat, akiket az adott fiatalok elismernek a teljesítményükért, sőt, talán fel is néznek rájuk. Volt olyan fiatal, akinek először a figyelmét kellett megfelelő szintre hozni. Illetve az is nagy tanulság volt, hogy egy-egy hiba után nem szabad megretteni. Le kell vonni a tanulságokat, és okulva belőlük, folytatni kell a vezetést. Ráadásul nem titok, hogy minket, engem is feltöltenek az ilyen rendezvények, a fiatalokkal való találkozások. Sokszor ez ad erőt a folytatáshoz, mert bizony az állandó küzdelem azért, hogy űzhessem a sportágat, ami a világot jelenti számomra, néha elbizonytalanít. Csodálatos érzés volt látni, hogy a játék nyertesei közül néhányan úgy érkeztek erre a napra, hogy a pályafutásunkról szóló képeket hoztak magukkal” – mondta Kovács Niki, akinél tényleg működhetett a pozitív töltés, hiszen a rendezvényt követően második helyen végzett kategóriájában a férfiak között a magyar bajnokság utolsó versenyén.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!