Húsz éves a Geronimo MC

Augusztus huszadikán barátai és a valaha volt majd' összes klubtag társaságában ünnepelte huszadik évfordulóját a legendás magyar motoros klub, a Geronimo MC.

Talán nincs is olyan öreg motoros Magyarországon, aki legalább egyszer ne járt volna a Geronimo MC szentendrei úti klubházában. A többiek pedig egész biztos hallottak legendákat a kilencvenes évek elején még a sajtó érdeklődését is gyakran felkeltő klub bulijairól, balhéiról. A legrégebbi ma is létező, magyar motoros klub az elmúlt két évtizedben sok mindenen keresztül ment, de lényeg, hogy a Geronimo név még ma is él, a tagok pedig tovább éltetik a legendát.

 

HIRDETÉS (x)
A klub jogelődje az 1987-ben alakult Angels MC Hungary, a nürnbergi Angels MC magyarországi chaptere volt. Alapító tagjai a Vízügyi Sport Clubban (V.S.C.) később Vízügyi Motoros Club (V.M.C.) ismerték meg egymást 1982-83-ban. Mikor a nemzetközi Hells Angels MC kérésére a német klub nevet változtatott 1989-ben, a magyar társaság Geronimo MC-re változtatta a nevét a legendás indián szabadságharcos, apacs törzsfőnök és törzsi varázsló után.

Az utóbbi években a klub többször cserélt klubházat. A Szentendrei úti faház helyén jó pár éve közért épült, ezért onnan a Bogdáni útra költöztek. Volt idő, mikor egyszerre két klubház és két chapter működött a Geronimo MC colorjával: a Bogdáni úton a North Side, Újpesten az East Side chapter vetette meg a lábát. Mikor a klub óbudai része úgy döntött, hogy a Hells Angels MC tagságot tűzik ki célul, az újpesti klub megtartotta a Geronimo nevet.

A klub korábban két nagyszabású motoros találkozót is szervezett Neszmélyben, de ahogy Tüske, a prezi (elnök) elmondta, jelenleg nem ez a profiljuk. Ahogy a születésnapi bulin is tapasztalhattuk, nem több ezer fős, élőzenés rendezvényekre várják barátaikat, hanem beszélgetős, baráti összejöveteleket szerveznek. Ami biztos, hogy minden péntek 13-án kialakul a klubházukban valami fergeteges buli.

A születésnapra meghívást kaptak a barátok, a baráti klubok, és a klub valaha volt összes tagja is, akik néhány kivételtől eltekintve tiszteletüket is tették. Az évforduló alkalmából pedig a buli csúcspontjaként új, teljes jogú tagot is avattak, aki ezen az estén kapta meg a motorosklub koponyás felvarróját, a full colort.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!