Húsz éves a Geronimo MC

Augusztus huszadikán barátai és a valaha volt majd' összes klubtag társaságában ünnepelte huszadik évfordulóját a legendás magyar motoros klub, a Geronimo MC.

Talán nincs is olyan öreg motoros Magyarországon, aki legalább egyszer ne járt volna a Geronimo MC szentendrei úti klubházában. A többiek pedig egész biztos hallottak legendákat a kilencvenes évek elején még a sajtó érdeklődését is gyakran felkeltő klub bulijairól, balhéiról. A legrégebbi ma is létező, magyar motoros klub az elmúlt két évtizedben sok mindenen keresztül ment, de lényeg, hogy a Geronimo név még ma is él, a tagok pedig tovább éltetik a legendát.

 

HIRDETÉS (x)
A klub jogelődje az 1987-ben alakult Angels MC Hungary, a nürnbergi Angels MC magyarországi chaptere volt. Alapító tagjai a Vízügyi Sport Clubban (V.S.C.) később Vízügyi Motoros Club (V.M.C.) ismerték meg egymást 1982-83-ban. Mikor a nemzetközi Hells Angels MC kérésére a német klub nevet változtatott 1989-ben, a magyar társaság Geronimo MC-re változtatta a nevét a legendás indián szabadságharcos, apacs törzsfőnök és törzsi varázsló után.

Az utóbbi években a klub többször cserélt klubházat. A Szentendrei úti faház helyén jó pár éve közért épült, ezért onnan a Bogdáni útra költöztek. Volt idő, mikor egyszerre két klubház és két chapter működött a Geronimo MC colorjával: a Bogdáni úton a North Side, Újpesten az East Side chapter vetette meg a lábát. Mikor a klub óbudai része úgy döntött, hogy a Hells Angels MC tagságot tűzik ki célul, az újpesti klub megtartotta a Geronimo nevet.

A klub korábban két nagyszabású motoros találkozót is szervezett Neszmélyben, de ahogy Tüske, a prezi (elnök) elmondta, jelenleg nem ez a profiljuk. Ahogy a születésnapi bulin is tapasztalhattuk, nem több ezer fős, élőzenés rendezvényekre várják barátaikat, hanem beszélgetős, baráti összejöveteleket szerveznek. Ami biztos, hogy minden péntek 13-án kialakul a klubházukban valami fergeteges buli.

A születésnapra meghívást kaptak a barátok, a baráti klubok, és a klub valaha volt összes tagja is, akik néhány kivételtől eltekintve tiszteletüket is tették. Az évforduló alkalmából pedig a buli csúcspontjaként új, teljes jogú tagot is avattak, aki ezen az estén kapta meg a motorosklub koponyás felvarróját, a full colort.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Amilyen szépen indult a december, annyira nem karácsonyi most az időjárás hangulata. Jövő hétre meg...
Bővebben...
Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!