Semmi-Kis Tünde a Budapest-Bamakón indul

Tartalomjegyzék

Semmi-Kis Tünde, a 2005-ös Miss World Hungary győztese, és Perepatics Richárd enduro-krossz versenyző, aki 2004-ben már a Dakart is megjárta, nem csak a Budapest-Bamako Rallyn küzdenek majd együtt, hanem a hétköznapokon is egy pár. Ez a sivatagi megmérettetés bizonyára megacélozza majd kapcsolatukat.

Úttörőnek lenni jó. Semmi-Kis Tündéről pedig fel lehet sorolni néhány dolgot, amiben úttörőnek számít. Ez a mostani kaland is ilyen, hiszen ő az első motoros nő, aki elindul a Budapest-Bamako rallin. Már tavaly is tervezte, de akkor valami közbejött. Most egy tapasztalt off-roadossal, Richárd segítségével készült fel. Sokat gyakoroltak, hogy minden rendben legyen.

HIRDETÉS (x)

Tünde kb. tíz évvel ezelőtt kezdett motorozni, és nem aprózta el az első lépéseket. Első motorja egy 1100 cm3-es cruiser volt, majd hirtelen a sportmotorok felé fordult. Később másfél évig dolgozott Erdős Csaba motoros kaszkadőr csapatában balance-ként. A terepmotorokat eddig nem próbálta, így volt mit tanulnia az elmúlt hónapokban. Ricsi elmondása szerint egy ilyen versenyre csak motorozással lehet felkészülni, hiszen csak így alakul ki a szükséges izomzat, és így szerezhetnek rutint a versenyzők.

Ricsi a 2005-ös Budapest-Bamakó győzelem után minden bizonnyal jó edzője lehetett Tündének. Szerinte Tünde nagyon ügyes, és nem történhet semmi gond az afrikai kaland alkalmával, Tünde viszont azt mondta, ő most a túlélésre játszik. Ezért is indul csapatuk, a Watt Energy Team idén a túra-kategóriában. Talán jövőre megpróbálják a verseny-kategóriát is.

A Budapest-Bamako Rally amellett, hogy egy érdekes kalandtúra, humanitárius jelentősége is fontos. Szépségkirálynőként Tünde is fontosnak tartja, hogy segítsen másokon – no meg valószínűleg a világbékét is – így ők is visznek adományokat az afrikai szegényeknek. Elsősorban ruházatot, amit természetesen nem a motorokon cipelnek majd. Tündi egyébként az egyetlen szépségkirálynő lesz idén a versenyen, ugyanis Miss Hungary 2008 Dammak Jázmin és Freie Szilvia mégsem indulnak a futamon, mert szponzoruk visszalépett.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...
Járvány, felelősség, mások hibáztatása, szolidaritás, felelőtlenség, szövegértés, önzés… egy pár kiragadott szó a nem alpári...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!