Talma világbajnok lett!

talmageddon plakatDrapál János óta a legsikeresebb magyar motorversenyző Talmácsi Gábor a vasárnapi valenciai MotoGP futamon a 125-ös kategóriában világbajnok lett.

 

Bár nem követtem figyelemmel a MotoGP futamait, azért az összefoglalókból mindig értesültem róla, hogy Talmácsi Gábor, a mára már világhírű magyar motorversenyző, kitűnő eredménnyel versenyez a világ legjobb pilótái között. Az idei utolsó futamot szintén nem volt alkalmam nézni, de az ismerősök azonnal telefonáltak, mikor kiderült, hogy habár Talma csupán a második helyen érkezett a célba, összetettben ő lett a világbajnok.

Már a futamot megelőző héten dúlt a csata a két esélyes versenyző között, ezúttal azonban az internet volt a a verseny színhelye. Egy spanyol motoros oldalon ugyanis azt a kérdést tették szavazásra, hogy a két versenyző, Faubel és Talma közül ki lesz a világbajnok. Amint egy magyar rajongó megtalálta ezt az oldalt, az ország összefogásával azonnal megfordult az addigi eredmény.

HIRDETÉS (x)


A vasárnap esti összefoglalóban elhűlve láttam, mekkora csata zajlott Faubel és Talmácsi Gábor között. Minden elismerésem Talmáé, hogy mindvégig kitartott, és állta Faubel nem éppen sportszerű támadásait. Sőt, mintha az egyik előzés alkalmával még a hátsóját is megemelte volna felé... Bár a célba ezúttal nem sikerült az első helyen érkeznie Gábornak, a szezonban összegyűjtött pontjai alapján végül mégis a magyar szurkolóknak lett igazuk, és Talma lett a világbajnok. Ezzel egy időben felértékelődtek a nyáron a bajnokkal készült „kiszeltündés” fotóim is.

talmageddon 1talmageddon 2

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!