Csajok a Dakaron

A legendás raliról idén sem hiányoznak a belevaló női versenyzők.

A verseny a szokott időpontban, január 1-én indult útjára az argentínai Buenos Airesből. A 9500 kilométeres verseny az Andokon és az Atacama sivatagon is átvezeti az indulókat. A célszalagot előre láthatólag január 16-án szakítja majd át a boldog nyertes, szintén Buenos Airesben.

A versenyzők az előttük álló 15 nap alatt szinte mindenféle tájjal, és időjárással találkoznak majd. Ezen a versenyen nem csak a technikai tudás számít. Sok múlik a versenyzők navigációs, valamint alkalmazkodó képességén is.

HIRDETÉS (x)

Az idei évben négy járműkategóriában indulhattak a jelentkezők. A több száz elszánt indulóból elvétve ugyan, de minden kategóriába jutott legalább egy női versenyző. A 12 csajból hatan pattantak motorra. Silvia Giannetti a 71-es rajtszámmal, egy KTM EXC 525-el vágott neki a versenynek. Szintén egy EXC 525-el indult a versenyen a svéd Annie Seel is. Maria Gesina Pol egy Honda CRT 450 X-el indult. Jenifer Morgan egy Yamaha WR 450 F-el járja be Dél-Amerikát, Christina Meier pedig egy Sherco 450-el szállt harcba a győzelemért.

Végül, de nem utolsó sorban pedig az indulók közt van a trial világbajnok Laia Sanz is, aki egy Honda CRF 450 X-el nevezett. A quadosok mezőnyében csak egy lány nevezett, ő Camélia Liparoti aki Yamaha YFM 700 R típusú quakjával kívánja teljesíteni a versenyt.

Az autósok közült ketten, Isabelle Patissier, valamint Sue Mead pilótaként, Katrien Boussier és Christine Favre pedig az anyósülésen vágtak neki a versenynek. A kamionosok közt is csak egy szem hölgy akad, Ő pedig nem más, mint a híres Andrea Mayer. Andrea 1999-től 2002-ig motorral vett részt az akkor még Párizsból rajtoló versenyen. A motor után 2003-ban autóba pattant, és rögtön sikerült is a 21-ik helyen végeznie. A 2004-es év azonban még ennél is sikeresebbnek bizonyult, akkor 5-ik ként ért be a célba. 2005-ben a verseny feladására kényszerült, és egészen az idei, 2011-es versenyig nem is indult újra.

Az első etapot a Dakarban újoncnak számító spanyol lány, Laia Sanz nyerte. A svédek versenyzőjének, Annie Seelnek nem indult jól az idei verseny, a rajthoz már csöpögő tankkal állt, amit jobbnak látott mielőtt megjavítani, ennek ellenére mégis sikerült megcsípni az összetett lista 105-ik helyét, a csajok közt pedig a harmadik helyet. A második helyet Mirjam Pol szerezte meg.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...
Járvány, felelősség, mások hibáztatása, szolidaritás, felelőtlenség, szövegértés, önzés… egy pár kiragadott szó a nem alpári...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!