Zsebben a világbajnokság

Laia Sanz a hétvégén bebíztosította világbajnoki első helyét.

Ugyan még egy futam hátra van a FIM 2010-es Női Trial Világbajnokságából, már most biztos, hogy Laia Sanz a dobogó tetején áll majd a végső eredmény hirdetéskor. Laianak azonban nem volt könnyű dolga a cseh futamon sem. Sanz hibázott, így kénytelen volt a kispadon várni, míg ellenfele, a brit Rebekah Cook végigmegy a pályán. Laia és Rebekah egyformán teljesítették a pályát, a bírók döntése alapján végül Laia Sanz nyerte meg a cseh futamot.

A spanyol versenyzőnek most is komolyan feladták a leckét a brit lányok, köztük Joanne Coles, aki végül harmadikként csatlakozhatott Sanzhoz és Cookhoz a dobogón. A világbajnoki második illetve harmadik helyet illetően még semmi sem biztos, így a lengyel futamon komoly küzdelemre számíthatunk a két angol közt.

HIRDETÉS (x)

Az eső már napok óta esett a hétvégi verseny előtt, amitől a pálya rendkívül vizes, és csúszós volt. A FIM emiatt lényeges változtatásokat hajtott végre a pályán, hogy biztosítsa a rajthoz álló 29 hölgy számára a megfelelő pályát.

Annak ellenére, hogy Sanz az első helyen állt, Cook sem volt sokkal lemaradva, igaz, ő is hibázott egy kicsit a nyolcadik körben, de Laianák még így is húzós volt az utolsó kör.  Coles sem volt sokkal lemaradva az ébolytól egészen az ötödik körig, amikor rosszul közelítette meg egy sziklahalom tetejét. Sandra Gomez, a Gas Gas versenyzője azzal az eltökélt szándékkal állt rajthoz, hogy javítson eddigi hatodik helyén, ami sikerült is neki. A verseny közepén megszerezte a negyedik helyet, melyet a verseny végig meg is tudott tartani. Az ötödik helyen Emma Bristow végzett, aki szintén a Gas Gas színeiben indult.

A következő, egyben utolsó futamra holnap kerül sor Lengyelországban.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!