Borsay Szabi a negyedik

Egy ilyen színvonalú versenyen még a legjobb 16 közé kerülés sem könnyű, de a magyar versenyzőnek sikerült ennél sokkal jobb eredményt elérnie.

Idén huszonötödik alkalommal rendezték meg a NitrOlympx elnevezésű gyorsulási versenyt a németországi Hockenheimringen, ami egyúttal a negyedik FIA Drag Racing bajnokság is volt.

Már a négykerekűek között is voltjópár említésre méltó futam, ahol a hölgyek is jeleskedtek. A Top Fuel Dragsterek között a finn Anita Makela 4,800 másodperc-es időt futott, a végsebessége 482,69 km-óra volt. Az amerikai Melanie Troxel most lépett feljebb a Pro Mod osztályba. A 6045 másodperces ideje biztosította újdonsült versenytársai és a közönség rokonszenvét.

HIRDETÉS (x)

A motorok versenyében a Super Street kategóriában volt a legnagyobb fejlődés a tavalyi évhez képest. Itt mind a 11 versenyző 7 másodperc alatti időket fut, tehát igen komoly a verseny.

Borsay Szabolcsék szerda este 10-kor tudtak Pestről a német versenyre, és reggel 10-re értek a Hockenheim ringre. Csütörtökön elintézték a nevezést a Pro Eleminator osztályba, és a gépátvétel után felállították a sátrakat és kipakoltak.

Az első időmérő péntek reggel volt ahol Szabolcs először nitró nélkül próbálta ki a motort. Az időjárás egész hétvégén riopgatta a szervezőket és a versenyzőket is, így Szabiék csoportjának futamait is folyamatosan tologatták, míg végül csak szombaton tudott még egy próbafutamot menni. Az elért ideje alapján azonban így is sikerült bejutnia a legjobb 16-ba, ahol egy német versenyző is sikerült maga mögé utasítani.

A 4-be jutást a vasárnap délután eleredő eső akadályozta meg, ugyanis egy elég gyenge, régi motor ellen kellett volna Szabolcsnak színte "csak" végig mennie a pályán. Végül az elmaradt futamok helyett az idők döntötek, és Szabolcsnak szerencséje volt, mert az idők alapján így is a negyedik lett.


Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...
Mielőtt lemaradok... Hétvégén farsangolni voltunk. Mivel a héten még mindig betegek voltunk - hol a gyerekek,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!