Női gyorsasági kupa: Versenyzünk, mert jól esik

Tartalomjegyzék

Elvesztett fogadások, és az előrejelzések igazra fordulása jellemezte ezt a mögöttünk álló, időjárás szempontjából igen csak kalandosra sikerült hétvégét.

A versenyzők kálváriája már pénteken kezdetét vette, szombat délután akár Noé bárkája is kiköthetett volna felvenni a boxokból az eső elől bemenekülőket. Mindenki ázott és fázott. Szerencsére mind a MAMS Női Kupa, mind pedig a Magyar Bajnokság és egyben VII. Dunlop-Trophy összes kategóriájának versenye kisebb bukásokkal ugyan, de sikeresen lezajlott.

A hölgyek hétvégéje hivatalosan pénteken 13,50 perctől vette kezdetét az első szabadedzéssel. A harmadik forduló meglepetésembere egy rég nem látott ismerős, Sövegjártó Petra volt. Petra 2005-ben a Női Európa Kupa (European Women’s Cup) 600-as kategóriájában életében először debütálva az év végi összesített harmadik helyezést érte el, csak egy ponttal lemaradva a második helytől. Három év kihagyást követően egyből a második helyre kvalifikálta magát a szombati rajtrácsra.

HIRDETÉS (x)

Az első szabadedzésen az időjárás még kegyes volt a lányokhoz, azonban a délutáni második szabadedzésre a beígért eső valóban megérkezett. Az esőgumik felkerültek a motorokra, és a mezőny legnagyobb része életében először kezdett tapasztalatokat gyűjteni, az esőben való motorozással ismerkedni.

MAMS Női kupa eredmények

1. Kovács Niki (5) 2:36.969
2. Vaslaki Tímea (88) 2:42.771
3. Majzik Ibolya (33) 2:40.101
4. Süli Eszter (32) 2:51.168
5. Nagy Mónika (37) 2:50.514
6. Szilágyi Dominó (53) 3:28.568

Szombat reggelre a jóslatok ellenére verőfényes napsütés köszöntötte a Hungaroringet és a versenyzőket. A szerelők és segítők szorgalmasan dolgoztak azon, hogy a motorokra ismét a száraz pályához való gumik kerüljenek fel. A hölgymezőny reménykedett abban, hogy az égiek megkönyörülnek rajtuk, és a kora délutáni verseny még száraz körülmények között bonyolódik le.

A rajt előtt fél órával az eső cseperegni kezdett, ezért az átgumizás megindult. Az eső pár percet követően csillapodni látszott, ami igen bizonytalan helyzetet teremtett. A száraz körülményekhez való gumi már nem lett volna jó, az esőgumi meg még nem volt teljes mértékben indokolt. Ekkor már inkább az eső után fohászkodtak a lányok, aminek meg is lett az eredménye: a rajtrácson sűrű cseppekben hullott az égi áldás.

A nyolc körös futamot végül nyolc lány vállalta a kilenc nevezőből, ezzel is jelezve, hogy a mezőny elszánt az első női hivatalos „wet race”-en való megmérkőzésre. Kis Viktória esőgumi híján nem mert felállni a vizes rajtrácsra.


Az első helyen végig Kovács Nikolett haladt, aki tőle elvárható módon ezúttal is rajt-cél győzelmet aratott a MAMS Női Kupában. A harmadik körben sajnos Sövegjártó Petra a második helyről kicsúszott, és már nem tudott visszaállni a versenybe. Legjobb ideje 2:42.702 volt a két teljesített kör alatt. Kiesésével Vaslaki Tímea és Majzik Ibolya a Horimoto Racing Team versenyzőnője következett, hogy eldöntsék a MAMS Női Kupa 2. és 3. helyének sorsát.

Ibolya az előző napi esős szabadedzésen történt kicsúszása miatt óvatosabban kezelte motorját. A második helyet próbálta megszerezni még az utolsó kanyarokban is, de biztos helyezését nem akarta egy bukással kockáztatni, így egy motorhosszal lemaradva Tímeától, megszerezte a MAMS Női Kupa dobogójának harmadik fokát.

HIRDETÉS (x)
Eközben a negyedik és ötödik helyezésért, ami a VII. Dunlop-Trophy for Ladies értékelésben a dobogó második és harmadik fokát jelentette, izgalmas csatát vívtak a lányok. Süli Eszter szintén a Horimoto Racing Team színeiben az utolsó rajtkockából indulva hamar ráérzett az esős pályán való közlekedésre, és Kissné Kerék Anikót, valamint Nagy Mónikát a célegyenes végén egyszerre megelőzve jelezte, hogy részt kíván venni a dobogós helyezések eldöntésében.

VII. Dunlop-Trophy for Ladies eredmények

1. Vaslaki Tímea (88)
2. Süli Eszter (32)
3. Nagy Mónika (37)
4. Szilágyi Dominó (53)

A lányok között izgalmas adok-kapok csata alakult ki. A negyedik körben Anikó vezette ismét a hármas bolyt, azonban egy bátrabb féktávot véve a mínusz hármas kanyarban kicsúszott. Szerencsére nem esett baja, de visszaállni már nem tudott a versenybe. A kockás zászló Esztert intette le hamarabb, aki Mónikát megelőzve ezáltal a MAMS Női Kupa negyedik helyére, a VII. Dunlop-Trophy for Ladies második helyére érkezett be.

A VII. Dunlop-Trophy for Ladies dobogójának harmadik fokára Nagy Mónika állhatott fel. Szilágyi Dominó teljesítménye igazán becsületre méltó, mivel esőgumi híján száraz aszfalthoz való gumival vágott neki a távnak és egy igazán óvatos motorozással, de értékelhetően fejezte be a versenyt. Ezáltal ő is értékes pontokat szerzett.

Még több kép a galériában!A hétvégén a lányok férfiakat is megszégyenítően helyt álltak a mostoha körülmények ellenére, ezzel is bizonyítva rátermettségüket a motorversenyzésre. A biztonságos motorozásnak köszönhetően a legjobb idők sokkal egyenletesebben oszlottak meg a verenyzők között, így szép csatákat láthattunk a versenyen.

Ezután a sűrű évkezdet után a következő, 4. fordulóig szerencsére most egy kicsivel több ideje lesz a mezőnynek szusszanni, és gyakorolni, bízva abban, hogy július 7-én már tényleg nyári, mi több kánikulai időjárás fogadja a résztvevőket.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!