Olasz Női Gyorsasági motoros bajnokság meglepetések nélkül

A tavaszi két futamot hosszú szünet követte, így volt idejük az olasz lányoknak felkészülni a harmadik menetre.

A női gyorsasági motoros bajnokság elmúlt hétvégén zajló versenyeinek első helyezettjei, Alessia Polita és Paola Cazzola ráadásul nem csak a nők között, hanem az olasz R6 kupában is szép eredménnyel szerepelnek.

Az olasz lányok, akik közül többen is indulnak a Női Gyorsasági Europa Bajnokság futamain - ahol a magyar Kovács Niki is versenyez - az olasz bajnokság első versenye óta sokat fejlődtek. Ez a hétvége azonban ismét Alessia Politának (Yamaha) kedvezett, aki immár harmadik alkalommal verte le a Superstock 600-as kategória mezőnyét. Nem is csoda, hogy az R6 Metzeler kupában is sikeres.

 

HIRDETÉS (x)
A pódium második lépcsőfokára ezúttal Cristina Peluso (Honda) állhatott fel, harmadik helyen pedig Eliana Pezzilli (Yamaha) végzett ebben a kategóriában. Az eddigi állás szerint valószínűsíthető, hogy ők hárman fogják év végén is átvenni az első három helyezettnek járó díjakat, bár a harmadik helyért azért még többen is harcba szállhatnak.

Az 1000-es kategória nem hozott nagy meglepetéseket. Ugyanaz lett a végeredmény, mint az előző két futamon. Az első ismét Paola Cazzola (Yamaha) lett, Letzia Marchetti a második, Romana Fede pedig a harmadik helyen végzett. Hogy senkinek ne legyen kétsége a lányok képessége felől, még a negyedik helyezést is ugyanaz a hölgy, Lara Cordioli vihette el, aki a korábbi versenyeken.

A hétvégén a hölgyek között a leggyorsabb versenyző Paola Cazzola volt, akinek legnagyobb sebessége 217,3 km/óra volt verseny közben. Őt követi Marchetti 209,1 km/órával, és Fede 204,2-vel.

Az olasz női bajnokság utolsó két futama augusztus 24-én Mugelloban, és október 5-én Misanoban lesz megtartva.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerencsére eddig az időjárás, és a szabadidőnk is úgy adta, hogy minden hétvégén ki tudtunk...
Bővebben...
Ahogy terveztem a hét közepén, megejtettem az idei első kört, ami a gyenge esőzés ellenére/miatt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!