Saját motorja gázolta halálra Indiana Muñoz superbike versenyzőt

indy munos csajokamotoronA COVID-19 koronavírus világjárvány miatt zárt ajtók mögött tartották meg azt a versenyt Brazíliában éppen egy héttel ezelőtt, ahol a mindössze 29 éves versenyző egy súlyos baleset következtében életét vesztette.

A Goias Superbike kupa első fordulóját rendezték meg múlt vasárnap a Forma-1-es pilótáról, Ayrton Sennáról elnevezett versenypályán. A fiatal versenyzőnő a 600 cm3-es kategóriában indult.

A helyi sajtó szerint Muñoz a második helyen állt, mikor elvesztette az uralmát a motorkerékpárja felett a "Zero Curve" nevű kanyarban. A versenyző a földre esett és a saját motorkerékpárja átgázolt rajta.

HIRDETÉS (x)

A dominikai versenyzőhöz azonnal segítséget hívtak és a helyi kórházba szállították, de sajnos nem sokkal a baleset után életét vesztette.

A brazil sporttitkárság a baleset után azonnal közleményt adott ki, ameiben sajnálatukat fejezték ki a versenyző halála miatt, aki tapasztalt motorversenyző és kiváló atléta volt. Nyilatkozatukban elmondták azt is, hogy a versenypálya minden szükséges engedéllyel rendelkezik és megfelel a biztonsági elvárásoknak. 

Ez azért is fontos információ, mert fél évvel ezelőtt egy másik versenyző is életét vesztette ugyanezen a pályán.

Muñoz a Dominikai Köztársaságban született, de professzionális motorversenyzői karrierje miatt Brazíliában élt, ahol 2013-ban és 2014-ben is országos bajnokságot nyert. Szintén első helyen végzett a Kawasaki Ninja 300- és a Yamaha R3 kupákban.

 

Az eredeti cikk: The Sun

Képek: Instagram

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!