Fogd rá a nyuszira: MAMS Női kupa 1. forduló

Április 2-án, húsvét péntekén visszavonhatatlanul megkezdődött a Hungaroringen az idei gyorsasági motoros versenyszezon, a MAMS Női Kupa, a VII. Dunlop Trophy for Ladies, az Országos Bajnokság, valamint a VII. Dunlop Trophy versenysorozatok első fordulóinak szabadedzéseivel.

Az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, egy napsütéses, igen kellemes tavaszi csütörtököt követően péntekre a hölgyek első szabadedzésének kezdetére az aszfalt hőmérséklete éppen, hogy elérte a 13 fokot, és az eső is szemerkélni kezdett. Ennek ellenére a mezőny javarésze bátran, bár kissé dideregve vágott neki a helyenként vízcseppektől csúszós aszfaltcsíknak.

A második szabadedzésre az égiek megkönyörültek, a nap is kisütött, sugarainak hatására melegebb lett, így azok is felmerészkedtek a pályára, akik egy kicsit elbizonytalanodtak, és az első edzést kihagyták. 

HIRDETÉS (x)

Péntekről szombatra a lányoknak nem volt túl sok idejük aludni, mert már reggel 9 órakor nyitva állt a boxutca, hogy az időmérő edzésen mindenki igyekezhessen számára a legjobb rajtpozíciót megszerezni. Ezen a reggelen ugyancsak talajmenti fagyok voltak, és a napsütés ellenére 9 órakor árnyékban az aszfalt hőmérséklete alig közelítette meg a 6 fokot. A hűvös idő és a nem túl kedvező tapadási viszonyok ellenére az időmérő rendben lezajlott.

Az idei gyorsasági motoros versenyszezon első, szezonnyitó versenye a Hölgyeké volt, mely 12.30-kor vette kezdetét. A figyelem középpontjában a rajtrácson tíz hölgy sorakozott fel, hogy a piros lámpa kialudtával megkezdje a 8 körös versenyt. A köridők tekintetében a mezőny nagyon sokat fejlődött, többen a tavalyi legjobb idejüket is megfutották, illetve annak közelében motoroztak. Azoknak sem kell csüggedniük, akik még nem jöttek bele, ez még csak az első verseny volt idén, előttük a szezon a fejlődésre. 

A két értékelésnek – MAMS Női Kupa, illetve VII. Dunlop-Trophy for Ladies – köszönhetően több versenyzőnek van esélye dobogós pozíció elérésére, mely motiválja a mezőnyt, hogy a résztvevők kihozzák magukból az adott versenyen a maximumot.

A MAMS Női Kupát szinte kötelező jelleggel Kovács Nikolett nyerte meg Koncsek Hajnalka valamint Majzik Ibolya a Horimoto Racing Team versenyzőnője előtt. Ibolya teljesítménye a számára új Yamaha motorral meglepetés volt, mert a csapat nem számított arra, hogy már az első versenyen a MAMS Női Kupa III. helyezettjeként érkezik célba.

A Dunlop Trophy for Ladies értékelésben Vaslaki Tímea diadalmaskodott Süli Eszter, a Horimoto Racing Team versenyzőnője és Kissné Kerék Anikó előtt. Az időmérő eredménye alapján Eszter dobogóra állására senki sem számított, azonban egy összeszedett motorozással felküzdötte magát a II. helyre.

A következő fordulóra április 23-án pénteken kerül sor. A lányok várnak mindenkit, hogy szurkoljanak nekik. Akipedig eddigmég gondolkodott, de kedvet érez a motorversenyzéshez, még megfontolhatja, hogy csatlakozik a versenyzőkhöz, hiszen a rajtrácson van még hely, és ez a férfi mezőnyre is igaz.

 

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!