Brittany Force Top Fuel dragracing rekordot állított fel Las Vegasban

britanny force rekordAz elmúlt hétvége nagy versenyhíreit leginkább Texasból várták az amerikaiak, ahol a Forma 1 és a NASCAR versenyek zajlottak, de ezúttal a hírekbe Nevadából egy nő is beleszólt.

Arra, hogy a nők nem vetik meg a gyorsulási versenyeket több hazai és külföldi példa is van. A legutóbbi szerencsétlenség mellett, amikor Jessi Combs szenvedett halálos balesetet sok sikersztorira is emlékezhetünk. Talán nem felejtetted el még a Klock Werks Customs tulajdonosára Laura Klockra és lányaira, Karlee-ra és Erika Cobb-ra, akik együtt versenyeztek és nyertek Bonnevilleben - azóta mindkét lány férjhez ment és nemrég megszülettek az unokák is.

De persze a gyorsulásért rajongó hölgyekért nem kell külföldre mennünk. Időről-időre kis hazánkban is feltűnnek nagy tehetségek. Ilyen volt Matusik Andi, vagy Mucsiné Nana Tünde, és Vincze Szandi, aki 13 évesen versenyzett, amikor írtunk róla. Karádi Vivien pedig többféle motorsportban is próbálgatja szárnyait jelenleg.

HIRDETÉS (x)

Ezek után el tudjuk képzelni, hogy a nagy vízen túl már egyáltalán nem nagy szám, hogy ebben a veszélyes sportban is ott vannak a nők. Sőt, azt is beszélik, hogy a kisebb, könnyebb, törékenyebb nők éppen adottságaik miatt lehetnek sikeresek ebben a sportágban. Azért arra még az amerikaiak is felfigyelnek, amikor Las Vegas-ban egy nő, Brittany Force újabb Top Fuel drag racing rekordot dönt.

Force, aki 1986-ban született (jelenleg 33 éves), nem esett messze a fájától, ugyanis az egykori dragracer John Force lánya. Két huga, Ashley és Courtney is versenyeztek korábban édesapjuk versenycsapatában.

Az ezer lábas távon (kb. 304 méter) ez a vagány nő 3,659 másodperc alatt ért végig, a legnagyobb sebessége pedig 338,17 mph (kb. 544.2319 km/h) volt. Az NHRA (National Hot Rod Association) szerint Britanny Force futama az eddigi leggyorsabb volt a Top Fuel történetében, amivel legyőzte a korábbi rekordert, a 336,57 mph (kb. 541,6569 km/h) sebességgel száguldó Tony Schumachert is.

Britanny jelenlegi teljesítménye azonban még nagyobb, mint Schumacher korábbi rekordja, mert a hölgy ezúttal nem csak időrekordot hanem sebességrekordot is felállított. Ez pedig nem is olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, tekinktve, hogy a háta mögött több mint tízezer lóerő dübörög. Bár ha úgy vesszük, azért arra talán mindenki felkapja a fejét, amikor valaki akármilyen világrekordot állít fel.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Hiába nézegetem bizakodva a hétvégi időjárást, jelen állás szerint úgy fest, hogy ennyi volt számomra...
Bővebben...
Már az ötletelgetés első fázisait is végigkísérték a barátok, ismerősök aggódó kérdései: „biztos, hogy egyedül...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!