Wicca idén nem fog versenyezni?

Tartalomjegyzék

h moto team sajto 2019 18A Duna Event rendezvényhajón tartotta idénykezdő sajtótájékoztatóját a H-Moto Team. A rendezvényen részt vett Kis Viki is, a csapat egyetlen versenyzője, így megkérdeztük idei terveiről.

A tizedik versenyszezonjára készülő H-Moto Team eddigi legsikeresebb évét hagyta maga mögött 2018-ban. A csapat megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét Kovács Bálint révén, két erős nemzetközi sorozatban is dobogós lett összetettben Györfi Alen mellett a már említett Bálint is, míg nem maradtak pont nélkül az első alkalommal kiírt női Világkupa-sorozatban sem, ahol Kis Viktória mutatta meg, milyen is a magyar virtus.

Az utánpótlás szintjén sem kellett szégyenkezniük, hiszen a világ egyik legerősebb junior bajnokságában Kakuszi Ádám állandó pontszerzőként kiérdemelte, hogy ott lehessen az év végén a Red Bull Rookies Cup válogatóján. Soha rosszabb évet a csapatnak!

HIRDETÉS (x)

A H-Moto Team egyetlen hölgyversenyzője, Kis Viktória tavaly hatalmas lehetőséget kapott a sorstól, hiszen meghívták a Jorge Lorenzo édesapja által kifejezetten hölgyversenyzők számára szervezett Italika Women’s World Cup mezőnyébe, melynek versenyhétvégéit Mexikó különböző pályáin rendezték meg.

A mezőny teljesen nemzetközi volt, 14 nemzetből 26 versenyző állt rajthoz az egyes futamokon. Wicca ellenfelei olyan hölgyek voltak, akik hivatásos versenyzőnek számítanak hazájukban, napi szinten edzenek a versenyekre. Wicca ebben a mezőnyben is bebizonyította, nincs nála jobb magyar női motoros, és az ITALIKA Vort-X 650 típusú motorokkal szervezett Világkupa viadalain többször is pontszerzőként zárt a mezőnyben.

h moto team sajto 2019 7Az utolsó versenyed után eltüntél. Mi történt? Hogy záródott számodra a Világkupa?

- Az Italika Vort-X 650 nem az a kimondott versenymotor. Egy mexikói márka, inkább egy kényelmes kis túramotor, így izgalmas volt megtanulni, hogy kell vele menni. Jó volt, mert minden verseny előtt Chicho Lorenzo tartott nekünk edzéseket. Kifejlesztett egy edzés szisztematikát és azt próbálta nekünk átadni, ezalatt megismerkedhettünk a motorral.

A versenyeken a motorok mellett a pályák jelentették az igazi kihívást. Egyszer versenyeztünk Mexikóvárosban a nagy Forma 1-es pályán, az nagyon nagy élmény volt, viszont az össze többi verseny olyan pályákon ment, mintha bármelyik mellékúton versenyztünk volna az utcán, ahol fel van marva az aszfalt, poros, kavicsos, bukóterek egyáltalán nem voltak.

h moto team sajto 2019 1Szerinem kifejezetten veszélyes volt. Úgy voltam vele, hogy nem biztos, hogy ilyen helyen feltétlen kockáztatni kell, de megpróbáltam a legjobb formámat kihozni a helyzetből, így év végén összetettben 15. lettem.


h moto team sajto 2019 8Milyen volt csak nők között versenyezni?

- A férfi versenyzőkkel nem mondanék nagy különbséget. A pályán mindenki versenyző, mindenki azért küd, hogy jobb pozíciót érjen el. Emellett nem voltak rivalizálások a pályán kívül. Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem voltak hisztizések, nem voltak konfliktusok, nem volt hajcibálás...

Milyen volt az utolsó verseny?

Az utolsó forduló december elején volt. A pálya olyan rossz minőségű volt, hogy nem lehet elhinni. Az aszfalt rossz volt, nem volt bukótér és körbe beton fal volt. Volt egy bukásom, amikor egy másik lánnyal összementem, volt egy agyrázkódásom, meghúzódott az ujjam, bordazúzódásom volt... nem engedtek rajthoz állni. A honduraszi lányt sem engedték versenyezni, mert neki is lett baja.

HIRDETÉS (x)

Volt egy dél-afrikai barátnőnk, egy 18 éves kislány, aki az első versenyén elesett. Vissza tudott volna menni a pályára, de volt ott egy betonfal, amiről senki nem tudott. Azon 120 km/óra körül átesett, repült huszonvalahány métert és kómába esett. A verseny után mi a honduraszi lánnyal kinn maradtunk önköltségen plusz egy hetet, amíg az apukája dél-afrikából megérkezik.

A baleset után a biztonsági kérdésekben más álláspontra helyezkedtem a honduraszi lánnyal (és a férjével) együtt, mint a szervezők. Az eredménye az lett, hogy sem a honduraszi lányt sem engem nem hívtak meg az idei sorozatra, ezt találták megoldásnak.

h moto team sajto 2019 14Akkor hogyan tovább? Idén ezek szerint nem fogsz verseynezni?

- Még nem tudom. Jelenleg is folynak a tárgyalások a csapatom és a szervezők között, így egyelőre minden újra nyitott lett ebben a kérdésben.

Úgy hallottam, mentorként is kipróbálhattad magad.

- Nagyon nagy élmény volt tavaly, kakuszi Ádám mellett pótanyai feladatokat ellátni. Én jártam vele a versenyekre és ez nekem is nagyon jó tapasztalat volt. Nagyon szerettem Ádikával együtt dolgozni. Jó volt látni, hogy amiket mondok és megfogad, az működik, és ettől javul. Az ő versenyein egyébként sokkal jobban izgultam, mint a sajátjaimon valaha. Ádi mellett továbbra is szívesen mentorkodom, hiszen mindenkinek ilyen tanítványt kívánok.

h moto team sajto 2019 15Mik az idei terveid?

- A jó hír az, hogy decemberben Dodor meglátogatott a klinikán, amikor mentem megnézetni, hogy mi lett a fejemmel a baleset után. Mesélte, hogy mennyi dolga lesz idén, és mondtam neki, hogy én szívesen segítek. Tavaly megcsináltam a motorsport edzői sulit is, úgyhogy úgy néz ki, hogy ettől az évtől együtt csináljuk majd a kanyarképzést. Nemsokára indulnak a vezetésemmel a csak csajos programok. Egyelőre eljárok vele megnézni, hogy ő hogy tanít, és később önállóan fogom tartani a kanyarképzést lányoknak. Áprilisban szeretnénk indulni.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon....
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!