Olasz versenyzőnő a Superbike VB-n

Az olasz Paola Cazzola első Világbajnoki Supersport futamán 14. helyen végzett, és ezzel két pontot szerzett a az ausztrál fennhatóság alá tartozó Phillip Island-en.

Paola eredménye nemcsak azért egyedülálló, mert már az első világversenyén sikerült pontot szereznie, hanem azért is, mert Honda CBR600RR motorkerékpárján ő az egyetlen versenyző nő a Superbike Világbajnokságban. Már jelenlétével is sporttörténelmet ír, ezért szereplését árgus szemek figyelik világszerte.

A siker hatalmas, hiszen Paola maga sem reménykedett ennyire jó eredményben. Azt gondolta, kipróbálja magát, és legalább tanul valamit a nagyoktól. A januári teszteken még sereghajtóként szerepelt, de februárra összeszedte magát, és egy hellyel előrébb lépett.

HIRDETÉS (x)
A szombati edzésen próbálta minél jobban megismerni a pályát és ellesni a mesterfogásokat a rutinosabb versenyzőktől. A nagy igyekezetben el is esett motorjával, de volt lélekjelenléte, és visszaszállt a gépre. Vasárnap pedig már sikerült levennie a sötét szemüveget, és az előző napinál sokkal optimistábban állt a rajtrácsra.

Paola rendkívül jól tűrte a világverseny nehézségeit, amelyek már a startpisztoly eldördülésétől kezdve akadályozták a versenyt. A második körben Chaz Davies Triuphjából kifolyt olaj miatt történt baleset. Ezután egy óra szünet következett, ami alatt megtisztították a pályát, majd újabb start, és ezzel együtt újabb stresszadagot kellett elviselniük a versenyzőknek.

Korábbi versenyein az olasz női kupában és az olasz R6 kupában eddig mindig jó helyeken végzett, legtöbbször a dobogó legtetején állt. Szokatlan volt tehát ez az új helyzet, amikor a mezőny utolsó versenyzőjeként kell motoroznia, de szerencsére ügyesen megoldotta. Végül egy körös hátrányban, 14. helyen ért célba, de ezúttal nem ő volt a legutolsó, hiszen az olasz Danilo Dell'Omo két körrel lemaradva fejezte be a versenyt.

Paola idén 32 éves, 1993 óta vesz részt az olasz női kupa versenyein. 2005-ben és 2006-ban első helyen végzett ezen a versenyen, és 2006-ban ő állt a dobogó legfelső fokán a női Európa bajnokság díjkiosztóján is. A következő évben, 2007-ben a női Európa kupa második helyét szerezte meg, 2008-ban az olasz gyorsasági bajnokság Stock 1000-es kategóriájában lett a legjobb, 2009-ben pedig a Yamaha R6 kupa 6. helyezését vihette haza a férfiak között.

Arra a kérdésre, hogy miért most szánta rá magát a Világbajnokságon való részvételre, azt válaszolta, hogy mivel a korhatár 29 év, most érzi úgy, hogy felnőtt a feladathoz. A korábbi 1000 köbcentis versenymotorjához képest pedig azt reméli, hogy a 600-as kategóriában könnyebben helyt állhat ebben az évben.

Mi mindenesetre szorítunk neki.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Egy csomó filmet megnéztünk már a világvégéről, az apokalipszisről meg a nagy világégés utáni életről,...
Bővebben...
Tavaly ősszel cseréltem motort, ezért még nem volt akalmam az "új motoromat" próbálgatni. "Maradj...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!