Jogosan kivett szabadnap – Félúton a Dakar 2019

dakar 2019 pihenonap 02Ember és gép együtt pihent és regenerálódott. Erről szólt az ötödik etap után beiktatott szombati pihenőnap, mely során volt mit kipihenniük a versenyzőknek, továbbá végre rendesen gatyába rázhatták a szerelők a megtépázott járműveket.

Arequipa adott otthont a pihenőnapnak, ahová eljutni nagyon küzdelmes volt. A motorosok mezőnyét a Dakar felénél a brit Sam Sunderland vezeti összesítettben, míg a quadosok eddigi legjobb helyezettje Nicolas Cavigliass Argentína színeiben. Utóbbi kategóriában az egyetlen női induló, Suany Martinez már nincs versenyben.

A motoros, hatfős női szakasz közül a legígéretesebb idén is a 17-es rajtszámmal induló Laia Sanz, aki 20. pozíciót tudhatja magáénak az újabb megmérettetés előtt. Őt rangsorban a cseh Gabriela Novotna az 55., a holland Mirjam Pol az 60. és az orosz Anastasiya Nifontova a 79. hely birtokában követi.

HIRDETÉS (x)

A Yamaha WR 450 F nyergében induló, spanyol Sara Garcia, és a KTM EXC F-el versenyző, perui Gianna Velarde Sumary részére a verseny sajnos nem folytatódik tovább, mivel előbbi a harmadik, míg utóbbi már a második etap után feladni kényszerült a küzdelmet. Gianna a váratlanul nehéz sivatagi homok miatt adta fel a versenyt, de Sara kiesésének okát pontosan még nem tudni. Az ő esetében sokféle nehézség vezethetett ide, mivel a Dakaron való indulásának módja egyedi volt. A műszaki, a navigálási problémákkal egyedül kellett megküzdenie, mivel nem volt támogató csapata.

dakar 2019 pihenonap 01Sara Garcia és Anastasiya Nifontova történelmet írtak nevezésükkel, mivel személyükben a Dakaron először vett részt női induló egyéniben, és nem komplett gyári csapattal a háta mögött. Az, hogy egyszerre ketten is ezt a módját választották a versenyzésnek, külön érdekesség. Tehát ha valaki Anastasiya Nifontova nevét hallja, látja a Dakarral kapcsolatban, különösen figyeljen az eredményeire, mivel azok a fent említett körülmények miatt nagyobb jelentőséggel bírnak.

Ne feledkezzünk meg a magyar indulókról sem. Gyenes Emánuel összetettben a 43. helyen áll, míg Saghmeister Gábornak már az első etap special szakasza feladta a leckét, és úgy látta jobbnak, ha kiszáll a versenyből.

A KTM 450 nyergében tovaszáguldó spanyol Laia Sanz úgy látszik, semmit sem vesztett a korábbi évek lendületéből, és idén ismét meghódítani készül a dobogós helyeket. Az, hogy sikerül-e neki, sok mindenen múlik. Izgatottan várjuk, hogy milyen helyezést tud elérni a verseny végeztével.

dakar 2019 pihenonap 01dakar 2019 pihenonap 01

 
 
 
 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!