Gál Lili sikerével zárult a szlovák kupasorozat

ga lili 2018 szlovakia 2Gál Lili #4, a Yamaha Fehér csapatánál versenyző fiatal tehetség sérüléséből felépülve érkezett a SCRUB kupa utolsó fordulójára. A verseny azonban nem úgy sikerült, ahogy tervezte.

 

Így mesélt Lili szeptember utolsó hétvégéjéről:

Számomra szerencsésen, bár keserű szájízzel végződött a mindent eldöntő utolsó futam. Köbölkútra volt kiírva a SCRUB kupa utolsó fordulója, ami nekem szinte hazai pályát jelent, hiszen elég sokat edzünk ott, sőt többet, mint Esztergomban a saját pályánkon. Ide 13 pont előnnyel érkeztem, hazai nézők, barátok, rokonok előtt motorozhattam volna. De a sors fura fintora nem adott engedélyt a már több versenyt is megrendező pályának.

Így 2 héttel a futam előtt kiderült, hogy ismét egy idegen pályára kell utaznunk, ami nem is jelentett volna gondot, hiszen így csináltuk szinte végig az egész szlovák sorozatot. Egy futóversenyről érkezve a nevezésnél tájékozattak, hogy az új pálya rendezőjénél nincs Lady – Women, azaz női kategória kiírva. Megszeppenve mentem vissza apához és a szlovák-magyar ismerősökkel együtt kerestük, kérdeztük a rendezőket a kiírásról.

HIRDETÉS (x)

Náluk nincs női kiírás az alapszabályzatban és nem is készültek rá, ezért mi max. a 85 ccm-es kategóriában indulhatunk, különben pedig miért izgulunk, hiszen mi nyertük a bajnokságot 4 pontozott futam után. Na, ezek után érezd jól magad, és örülj a sikernek!?! Este volt, sötét és hideg. Korán be is vonultunk a lakókocsiba, bár semmi bajnoki ünnepi hangulatunk nem volt. Inkább csalódottak voltunk, mint boldogak.

ga lili 2018 szlovakia 1A reggeli órákban a nevezésnél kiderült, hogy nem csak mi „nye rozumi”, azaz nem értettük a kiírást, mivel megjelent a 4 dobogó-esélyes hölgy is a nevezésnél a hajnali órákban. Értetlenül álltak a helyzet előtt, mivel ők még reménykedtek a végleges eredmény javításán, de mégsem adtak nekik sem egy utolsó esélyt.
Mi kértük a rendezőket és a versenyzőket, hogy had induljanak a lányok velünk együtt egy kategóriában, hogy a „Fair Play” szabályai szerint, azért játsszuk le az utolsó mecset, de nem találtak rá megoldást, így mi a 85 ccm-es kategóriában a fiúkkal versenyezve zártuk a szezont egy sérülésből visszatérve, mért edzéssel.

Aki versenyzik, annak nem kell elmagyarázni, hogy ha pont előnnyel érkezel az utolsó futamra az mit jelent, de azt sem, hogy a dobogó legfelső fokát nem adják „ingyen”.

ga lili 2018 szlovakia 3Itt szeretném megköszönni a rengeteg munkát, aminek persze én is végig a darabja voltam, de voltak mellettem edzők, szerelők, barátok, szurkolók és szülők is, akik ehhez a sikerhez hozzájárultak.

#mamiteamfehér #déczibalu #fitt4race #ácsévi #pergelteam #apa #amikisopelünk #szurkolók

 ga lili 2018 szlovakia 4

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pünkösd miatt rövid hét volt, vagyis nekem olyan szerencsém volt, hogy több nap volt pihenős...
Bővebben...
Az ovi utolsó hete nagyon kemény. Mármint nekem... Évzáró, utolsóminden, táborszülői, sulisintéznivalók, füzetcsomagátvétel, apáknapja, úristenmindjártittazanyámis,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!