Gál Lili sikerével zárult a szlovák kupasorozat

ga lili 2018 szlovakia 2Gál Lili #4, a Yamaha Fehér csapatánál versenyző fiatal tehetség sérüléséből felépülve érkezett a SCRUB kupa utolsó fordulójára. A verseny azonban nem úgy sikerült, ahogy tervezte.

 

Így mesélt Lili szeptember utolsó hétvégéjéről:

Számomra szerencsésen, bár keserű szájízzel végződött a mindent eldöntő utolsó futam. Köbölkútra volt kiírva a SCRUB kupa utolsó fordulója, ami nekem szinte hazai pályát jelent, hiszen elég sokat edzünk ott, sőt többet, mint Esztergomban a saját pályánkon. Ide 13 pont előnnyel érkeztem, hazai nézők, barátok, rokonok előtt motorozhattam volna. De a sors fura fintora nem adott engedélyt a már több versenyt is megrendező pályának.

Így 2 héttel a futam előtt kiderült, hogy ismét egy idegen pályára kell utaznunk, ami nem is jelentett volna gondot, hiszen így csináltuk szinte végig az egész szlovák sorozatot. Egy futóversenyről érkezve a nevezésnél tájékozattak, hogy az új pálya rendezőjénél nincs Lady – Women, azaz női kategória kiírva. Megszeppenve mentem vissza apához és a szlovák-magyar ismerősökkel együtt kerestük, kérdeztük a rendezőket a kiírásról.

HIRDETÉS (x)

Náluk nincs női kiírás az alapszabályzatban és nem is készültek rá, ezért mi max. a 85 ccm-es kategóriában indulhatunk, különben pedig miért izgulunk, hiszen mi nyertük a bajnokságot 4 pontozott futam után. Na, ezek után érezd jól magad, és örülj a sikernek!?! Este volt, sötét és hideg. Korán be is vonultunk a lakókocsiba, bár semmi bajnoki ünnepi hangulatunk nem volt. Inkább csalódottak voltunk, mint boldogak.

ga lili 2018 szlovakia 1A reggeli órákban a nevezésnél kiderült, hogy nem csak mi „nye rozumi”, azaz nem értettük a kiírást, mivel megjelent a 4 dobogó-esélyes hölgy is a nevezésnél a hajnali órákban. Értetlenül álltak a helyzet előtt, mivel ők még reménykedtek a végleges eredmény javításán, de mégsem adtak nekik sem egy utolsó esélyt.
Mi kértük a rendezőket és a versenyzőket, hogy had induljanak a lányok velünk együtt egy kategóriában, hogy a „Fair Play” szabályai szerint, azért játsszuk le az utolsó mecset, de nem találtak rá megoldást, így mi a 85 ccm-es kategóriában a fiúkkal versenyezve zártuk a szezont egy sérülésből visszatérve, mért edzéssel.

Aki versenyzik, annak nem kell elmagyarázni, hogy ha pont előnnyel érkezel az utolsó futamra az mit jelent, de azt sem, hogy a dobogó legfelső fokát nem adják „ingyen”.

ga lili 2018 szlovakia 3Itt szeretném megköszönni a rengeteg munkát, aminek persze én is végig a darabja voltam, de voltak mellettem edzők, szerelők, barátok, szurkolók és szülők is, akik ehhez a sikerhez hozzájárultak.

#mamiteamfehér #déczibalu #fitt4race #ácsévi #pergelteam #apa #amikisopelünk #szurkolók

 ga lili 2018 szlovakia 4

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sosem ünnepeltem a Valentin napot. Egy napba nem lehet belesűríteni a szeretetet, szerelmet. Idén ellentmondtam...
Bővebben...
Egy ilyen csomag érkezett. Alig várom, hogy hozzá kezdjek
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!