Megtört a jég – Az első női világbajnoki címmel büszkélkedhet Ana Carrasco

ana carrasco01Változnak az idők, és velük együtt az emberi teljesítmények is. Mióta motorkerékpárok robognak az utakon, mióta versenyre kelnek nyergükben a megszállott pilóták, azóta vonzza a nőket is ez a sportág.

Kezdetben persze kuriózum, sőt, egyesek számára megbotránkoztató volt, hogy egy nő ilyen férfias dolgot művel. Idővel a közvélemény hozzászokott a nők jelenlétéhez a motorok, motorvesrsenyek világában, és elfogadta azt a tényt, hogy sok csaj olykor jobban veszi az akadályokat, mint a férfiak.

A motorversenyzés egész embert kívánó műfaj, és bár sok női pilótáról tudunk, egyikük sem ért el olyan kiemelkedő teljesítményt, mint a világbajnoki cím. Legalábbis eddig nem.

HIRDETÉS (x)

Ez a vastag jég most megtört. A 2018. szeptember 30-án megrendezett SSP300-as világbajnoki futam után a dobogó legfelső csúcsán egy igazán vagány és kitartó csaj állhatott az eredményhirdetés pillanataiban.

Ő nem más, mint a csupán 21 éves spanyol Ana Carrasco, aki Kawasakijával a 300-as Supersport kategóriában aratott sikert, és ezzel örökre beírta magát a történelembe. Bajnoki címét tragikusan elhunyt motorversenyző barátja, Luis Salom emlékének dedikálta, akinek sokat köszönhetett.

Ana igazi versenyző családból származik. Édesapja profi versenyzők szerelője volt, így nem is kérdés, honnan szívta magába a motorok szeretetét. Fiatal kora ellenére szó szerint öreg motorosnak mondható, mivel már három éves kora óta űzi ezt a sportot. 16 éves korában állt először rajthoz 2013-ban. Eddigi pályafutása alatt már számos győzelmet bezsebelt, de a mostani tette igazán ismertté a nevét, amit a jövőben biztosan hallani fogunk még.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pünkösd miatt rövid hét volt, vagyis nekem olyan szerencsém volt, hogy több nap volt pihenős...
Bővebben...
Az ovi utolsó hete nagyon kemény. Mármint nekem... Évzáró, utolsóminden, táborszülői, sulisintéznivalók, füzetcsomagátvétel, apáknapja, úristenmindjártittazanyámis,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!