Megtört a jég – Az első női világbajnoki címmel büszkélkedhet Ana Carrasco

ana carrasco01Változnak az idők, és velük együtt az emberi teljesítmények is. Mióta motorkerékpárok robognak az utakon, mióta versenyre kelnek nyergükben a megszállott pilóták, azóta vonzza a nőket is ez a sportág.

Kezdetben persze kuriózum, sőt, egyesek számára megbotránkoztató volt, hogy egy nő ilyen férfias dolgot művel. Idővel a közvélemény hozzászokott a nők jelenlétéhez a motorok, motorvesrsenyek világában, és elfogadta azt a tényt, hogy sok csaj olykor jobban veszi az akadályokat, mint a férfiak.

A motorversenyzés egész embert kívánó műfaj, és bár sok női pilótáról tudunk, egyikük sem ért el olyan kiemelkedő teljesítményt, mint a világbajnoki cím. Legalábbis eddig nem.

HIRDETÉS (x)

Ez a vastag jég most megtört. A 2018. szeptember 30-án megrendezett SSP300-as világbajnoki futam után a dobogó legfelső csúcsán egy igazán vagány és kitartó csaj állhatott az eredményhirdetés pillanataiban.

Ő nem más, mint a csupán 21 éves spanyol Ana Carrasco, aki Kawasakijával a 300-as Supersport kategóriában aratott sikert, és ezzel örökre beírta magát a történelembe. Bajnoki címét tragikusan elhunyt motorversenyző barátja, Luis Salom emlékének dedikálta, akinek sokat köszönhetett.

Ana igazi versenyző családból származik. Édesapja profi versenyzők szerelője volt, így nem is kérdés, honnan szívta magába a motorok szeretetét. Fiatal kora ellenére szó szerint öreg motorosnak mondható, mivel már három éves kora óta űzi ezt a sportot. 16 éves korában állt először rajthoz 2013-ban. Eddigi pályafutása alatt már számos győzelmet bezsebelt, de a mostani tette igazán ismertté a nevét, amit a jövőben biztosan hallani fogunk még.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sosem ünnepeltem a Valentin napot. Egy napba nem lehet belesűríteni a szeretetet, szerelmet. Idén ellentmondtam...
Bővebben...
Egy ilyen csomag érkezett. Alig várom, hogy hozzá kezdjek
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!