Rekordot döntött egy vodkával hajtott motor Bonnevilleben

sudden wisdom 2A Montana államban élő Ryan Montgomery saját garázsában fejlesztette ki azt az öreg Yamaha motorkerékpárt, amellyet a vodka lepárlásakor keletkező melléktermékkel hajt meg. 

 

Ryannak korábban nem volt versenyzői múltja, sőt a motorépítéshez sem volt semmi köze. Amikor megtalálta az 1980-as Yama XS 650-est elhagyva egy mezőn, úgy érezte, hogy haza kell vinnie és életet lehelni bele. Barátai segítségével végül nemcsak felújította, hanem a motorját úgy módosította, hogy alkalmas legyen az alternatív üzemagyag befogadására és hasznosítására. 

A motor, amely a lepárló rozs whiskey-ének márkája után a Sudden Wisdom (hirtelen bölcseség) nevet kapta, az idei bonneville-is gyorsasági versenyen ideiglenesen rekordot döntött. Habár korábban mindössze 96 mérföld/órás sebességet sikerült elérniük a teszteken, és Ryan a 98 mph-t tűzte ki célul, a motor végül 113 mph-s átlagsebességet ért el az 1980-as vagy öregebb, módosított, 750 ccm-es, alternatív üzemagyaggal hajtott motorkerékpárok kategóriájában.

HIRDETÉS (x)

A vodka lepárlásakor keletkezik egy úgynevezett "fej" anyag, ami emberi fogyasztásra alkalmatlan, azonban nagyon tiszta égésű ethanolt tartalmaz. Ebből a tiszta égésű folyadékból Ryan 40 litert gyűjtöt össze, hogy a versenyen és a teszteken részt vehessen a motorjával. 

sudden wisdom 1A Hirtelen Bölcsesség egy 2016-os rekordott döntött meg ezúttal a 113 mph-s sebeséggel, azonban az amatőrökből álló csapat sajnos nem sokáig örülhetet a sikernek, ugyanis három nappal később egy 1974-es Honda CB750 143 mph-s sebességgel megdöntötte a rekordot a bonneville-i sómezőn. 

sudden wisdom 3

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

ha valaki emlékszik korábbi képeimen már megosztottam vörös tigrisemet, aki már lassan 6 éve boldogítja...
Bővebben...
nem is olyan rég megnyitott a felújított Párizsi udvar a Ferenciek terén, az 5* Hyatt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!