A Dél MX kupasorozat 3. fordulója Csikóstötösön

del mx csikostottos 32018. június 10-én került megrendezésre a Dél MX Kupasorozat 3. fordulója, melynek a csikostöttősi Hábi MX adott otthont. Ismét egy profin megszervezett és -biztosított versenyen vehettünk részt a csajokkal (és a srácokkal).

 

Minden kezdő és versenyezni vágyó csajnak csak ajánlani tudom ezt a versenysorozatot. A depóban nagyon jó mindig a hangulat, verseny közben lehet ellenfelek vagyunk, de a depóban jó barátok.

Lady kategóriában 4-en indultunk. Első pillantásra mindannyian éreztük, hogy nem lesz egy gyenge menet ez a verseny, a hőség ellenére a napokban esett eső mennyisége miatt nagy sár volt a pályán. Az edzéseket nézve szintén nem sok jóra számítottunk (izgatottan vártuk a dagonya partit), de az előttünk motorozó kategóriáknak és a hőségnek köszönhetően mi már egy majdnem tökéletes minőségű pályán motorozhattuk le az edzést.

HIRDETÉS (x)

Edzés után nem sok pihenésre szánt időnk maradt, mivel a pálya lehúzása után a versenyt a Lady és az 50 cm3 nyitotta meg. Rajthoz állva talpig felöltözve sisakban 30 fokban várni a rajtrács lecsapódását talán az egyik legizgalmasabb része volt a versenynek. Verseny közben pedig a barátok, ismerősök szurkolása buzdítása adja az igazi erőt… Na jó meg egy pici adrenalin.

del mx csikostottos 1Az én motorom, amivel a versenyen részt vettem egy Yamaha WR250F típusú verseny enduro 112-es rajtszámmal. Sajnos, ahogy futamok alatt tapasztaltam, a motorommal valami nincs rendben, így nem tudom még, hogy a következő versenyen - ami két hét múlva 24-én, Foktőn lesz megtartva - részt tudok-e venni, legrosszabb esetben párom motorját kölcsön kérem… 

Ennek ellenére büszkeséggel és egy éremmel távoztam a verseny helyszínéről. Nem is a 4. helyezés miatt voltam büszke igazán magamra. Inkább azért, mert egy éve, amikor a réten tanultam motorozni a párom, Hosszú Viktor motorján - ami egy Yamaha WR450F -, vagy amikor mentem vele és a fiúkkal endurozni és estem-keltem, ügyeletet látogattam, akkor még simán kinevettem volna bárkit, ha nekem azt mondja, hogy versenyezni fogok egy éven belül. Neki hatalmas köszönet, hogy nem csak a motor használatát tanította meg, hanem a szükséges karbantartási munkálatokat is.

del mx csikostottos 2Egyébként a kezdeti tüzet párom gyújtotta bennem, amikor még csak utasként, de a Balaton jegén motoroztunk, és hasonló “őrültségeket” csináltunk. Magát a krosszozást, hogy bele merjek kezdeni, barátnőmnek, Albert Andreának (#329) köszönhetem, aki idén március elején rábeszélt, hogy vegyek vele együtt részt a Dél MX kupasorozat első fordulóján. Igent mondtam annak ellenére, hogy előtte soha nem jártam krosszpályán, és előtte hat lóval sem tudott volna senki kirángatni csak nézni egy krossz-versenyt, mert úgy nem érdekelt.

Andi azóta is nagyon sok jó tanáccsal lát el, segít és ösztönöz, így most már bátran neki megyek az ugróknak, és nem félek, ha nincs talaj a motorom alatt. A versenyekre együtt készülünk hétköznap a Siófoki MX pályán, hétvégén pedig próbálunk minél több pályát kipróbálni, és átvinni a tudásunkat, hogy amit Siófokon meg tudunk csinálni, az más pályákon se okozzon gondot. Tudjuk mind a ketten, hogy a profi versenyzőktől még távol állunk, de keményen edzünk, gyakorlunk és folyamatosan fejlődünk.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!