Gál Lili #4 - hazai közönség előtt a dobogó legmagasabb fokán

gal lili esztergom 5Hazai pályán, Esztergomban rendezték meg a Magyar Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság és a MAMS Motocross Kupa, valamint a Magyar Női Motocross Bajnokság második futamait az elmúlt hétvégén.

A hazai pálya nem mindig jelent előnyt a versenyzőknek, hiszen a bizonyítani akarás a helyi szurkolóknak és a rokonoknak ad még egy kis plusz izgalmat, ami elvonhatja a koncentrációt a startról. Ráadásul akár hiszitek, akár nem, idén többet készültem más pályákon, mint itthon!

A pálya és az időjárás tökéletes volt a versenyzéshez, talán ez volt az egyik legjobb talaj, amin eddig versenyeztem!

A start elég jól sikerült mindkét futamban a nagy motorokhoz és a gyors fiúkhoz képest az első 5-10 versenyző között tudtam eljönni! Az időmérőn már látszott, hogy hárman-négyen fogjuk megvívni a harcot a dobogó legfelső fokáért, és ez így is alakult az első futamban.

HIRDETÉS (x)

Molnár Alexandra vezette a női mezőnyt, és mi nagy csatában próbáltunk felzárkózni hozzá a horvát nemzetiségű Mia Ribiccel, aki miután engem megelőzött Szandrától is átvette a vezetést. Ezután Mia kezdett elhúzni a mezőnytől, de sajnos bukott egy nagyot, és kiesett a versenyből. Nekem az utolsó plusz két körben sikerült Szandrát utolérnem, de megelőzni már nem tudtam, így másodikként zártam az első futamot.

A második futamban nekem sikerült a rajt jobban a női mezőnyben, de még a nagy kavarodásban a második kanyarban sikerült Szandrának megelőznie, és ellépni tőlem úgy jó 10 másodpercre. Az időimet visszanézve, majd minden körben tudtam egy picit gyorsabb köröket motorozni nála, így ismét a +2 körre utolértem, és sikerült megelőznöm.

Közben én versenyben vagyok a fiúkkal is a 85 cm3 kategóriában, de most arra nem fordítottam figyelmet és kockázatot! Sikerült megnyernem a második futamot, és evvel teljesült egy álmom, hiszen hazai közönség előtt tudtam a dobogó legmagasabb fokára állni. Az esztergomi verseny eredményei a csapatomnak is nagy örömet okoztak, mivel a dobogó mindhárom fokán a MAMI TEAM FEHÉR versenyzői állhattak!

A hazai szurkolóknak nagyon-nagyon köszönöm a bíztatást, végül is az izgalom mellé még több erőt kaptam általuk!

A verseny után hazaszaladtunk fürdeni és enni, majd este 8- kor elindultunk Szlovákiába, ahol szintén egy Női kupában versenyeztem és lekopírozva az esztergomi versenyt, azt is sikerült megnyernem!!!

Gratulálok minden versenyzőnek, Mia Ribic- nek pedig gyors felépülést kívánok!

gal lili esztergom 5gal lili esztergom 5gal lili esztergom 5gal lili esztergom 5

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A 18. században Selmecbányán megszületett egy Akadémia, ahova Európa több szegletéből érkeztek a diákok, magukkal...
Bővebben...
Nem tudom, hogy a reflexeim romlottak el az elmúlt néhány hónapban vagy csak szokni kellene...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!