Szenzációs teljesítménnyel zárt a GasGas Rally Team a 2018-as Dakaron

GasGas Dakar2018 JohnnyAubert 2Remekül szerepelt az idei Dakaron a Torrot kötelékébe tartozó GasGas Rally Team. Johnny Aubert a 6., Jonathan Barragán a 15., Cristian España pedig a 30. helyet szerezte meg, kétséget kizáróan bizonyítva, hogy a kétéves kihagyás után visszatérő spanyol alakulat rendkívül versenyképes.

 

Strapabíró, ultramodern technikára épülő enduróik komolyabb gond nélkül teljesítették a helyenként bevehetetlennek látszó szakaszokat, közöttük a Cordobából induló és oda visszatérő, 286 kilométeres záróetapot is, ahol Johnny Aubert az elkelő 5. helyet vívta ki magának a roppant erős mezőnyben. A francia pilóta hat év után tért vissza a sivatagi rali különleges világába, s összetettben elért hatodik helyével újfent kivívta a rajongók, no meg a szakma elismerését.

Nem volt ez másként Jonathan Barragánnal sem, aki most először indult a Dakaron, mégis sikerült egészen a 15. pozícióig felkapaszkodnia, sőt a második legjobb újoncként térhetett haza Dél-Amerikából. Csapattársa, Cristian España szintén elégedetten távozhatott, hiszen látványos motorozásai a közönség egyik kedvencévé tették, nem mellesleg a ranglétra 30. fokáról integethetett vissza rajongóinak az erőpróba végén.

HIRDETÉS (x)

A srácok teljesítményéről sokat elárul, hogy több mint 8000 kilométert motoroztak a verseny során, ami – a nevezők, illetve a csapatok szerint – az elmúlt negyven év legkeményebb terepeit és körülményeit tartogatta az indulóknak.

GIOVANNI SALA (csapatvezető, GasGas Rally Team):

„Nincsenek szavak rá, hogy mennyire elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Pilótáink hihetetlen elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot, akárcsak a csapat többi tagja, beleértve szerelőinket is. Úgy gondolom, ez egy nagyon nehéz Dakar volt, ezért különösen boldog vagyok, hogy pilótáink és motorjaink épségben, sérülés nélkül érték el a célt.”

GasGas Dakar2018 JonathanBarragan 1JONATHAN BARRAGÁN (versenyző, GasGas Rally Team):

„Nagyon boldog vagyok, hogy mindhárman elértük a Dakar végét, mert ez egy nagyon kemény verseny volt, különösképpen a második hét. Johnny és Cristian egyaránt ember feletti teljesítményt nyújtott, csak úgy, mint a GasGas és a Torrot munkatársai, akik nemcsak lehetővé tették, hogy itt lehessünk és valóra váljanak álmaink, hanem végig támogattak is bennünket. Most egy kicsit szeretnék pihenni, aztán jöhet a folytatás. Minden vágyam, hogy a terepralira koncentrálhassak, mert nagyon nagy hatással volt rám a dél-amerikai kaland.”

GasGas Dakar2018 JohnnyAubert 1JOHNNY AUBERT (versenyző, GasGas Rally Team):

„Végigcsináltuk a 2018-as Dakart, jómagam pedig hatodik lettem az összetettben, szóval nagyon boldog vagyok, főleg, hogy alig egy éve operálták a vállam. Szeretném megköszönni a Torrotnak, illetve a GasGas Rally Teamnek a szervezést és a versenyen végzett munkát, s külön köszönettel tartozom Jordi Arillának, amiért mindent megtett, hogy elindulhassak. Már nagyon várom, hogy végre hazatérjek és a családommal, valamint a barátaimmal legyek, jól fog esni egy kis lazítás.”

GasGas Dakar2018 CristianEspana 1CRISTIAN ESPAÑA (versenyző, GasGas Rally Team):

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült viszonoznom a GasGas és a Torrot bizalmát. kőkeményen dolgoztunk az első naptól az utolsóig, és meg is lett az eredménye: mindhárman átgurulhattunk a célvonalon Córdobában. Óriási élmény volt Johnnyval és Jonathannal egy csapatban szerepelni, ők nemcsak világbajnokok, hanem csodálatos emberek is. Szeretnék továbbra is a brigád részese maradni, és nagyon remélem, hogy a jövőben is segíthetem majd a márkát.”

GasGas Dakar2018 JonathanBarragan 2GasGas Dakar2018 JonathanBarragan 2

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!