Újévi csapatás – Indul a Dakar 40. jubileumi versenye

dakar 2018 01Már tűkön ülnek a terepversenyek rajongói, és alig várják, hogy a televíziók képernyőin izgulhassák végig minden idők legkeményebb, embert és gépet próbáló versenyét, a Dakar Rally-t. A szerencsésebbek személyesen lehetnek jelen, így bíztatva kedvenceiket. Nem kell sokat várni. Január 6-án startol a mezőny.

A hagyományokat követve, 2018-ban is az év elejére datált megmérettetés immár 40. alkalommal kerül megrendezésre. Az évek során folyamatosan változtak a helyszínek, az útvonalak és a terepviszonyok, melyekkel a versenyzőknek meg kellett küzdeniük. A szervezők gondoskodtak arról, hogy ha valaki célba akar jutni, ahhoz a maximumot kelljen kihoznia magából és járművéből egyaránt.

Nem lesz ez másképp idén sem. Az évek óta Afrikából Dél-Amerikába költözött Dakar mindig tartogat meglepetéseket. Öt év után Peru is újra otthont ad az őrült futamnak, így Bolíviával és Argentínával közösen biztosítja az útvonalak színterét a verseny számára.

HIRDETÉS (x)

A két héten keresztül tartó őrület közel 9000 kilométeren igyekszik majd kiszipolyozni a résztvevőket. Ennek fele speciális szakaszokon történik, így a rutinra és felkészültségre szüksége lesz mindenkinek. A durva útviszonyok mellett még az útvonal 3000 méteres szintkülönbsége is próbára teszi majd az emberi szervezetet.

Mint az elmúlt években azt megszokhattuk, motoros csajok is részt vesznek a kemény menetben. Kattints és Tweetelj!  Laia Sanz és Rosa Romero Font idén is rajthoz áll. A bevállalós Sanz a korábbi években hihetetlen teljesítményével kápráztatta el a terepversenyek kedvelőit, és reméljük, idén még jobb helyezést ér majd el. Font már megfontoltabban, visszafogottabban motorozik. A biztos célba jutást szokhattuk meg tőle, nem az élmezőnyben való részvételt. Kíváncsian várjuk, idén vajon belehúz-e egy kicsit, vagy marad a középmezőnyben. Egy régi-új arcot is láthatunk majd a motoros csajok között a holland Mirjam Pol személyében.

A quados szakaszban idén a harcos amazon Camelia Liparoti nem indul, mivel átigazolt az SXS (épített homokfutó) kategóriába, ahol Angelo Montico-val közösen igyekeznek majd a célba. Helyette egy másik hölgy lép színre a négykerekűeket megzabolázók között a cseh, Olga Rouckova személyében. Visszatérőként üdvözölhetjük a részben hazai pályán versenyző bolíviai hölgyet, Suany Martinezt.

Magyar legények is igyekeznek majd célba jutni a Dakaron. A motorosok között Dési János és a román színekben versenyző Gyenes Emánuel mellett a Szerbiát képviselő Saghmeister Gábornak, míg az autósok között a Szalay-Bunkóczi párosnak szurkolhatunk. Ismerve a Dakar korábbi útvonalait, azok változatos terepviszonyait, minden bizonnyal szükségük is lesz rá.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Egész nyáron tervezgettük, hogy majd motorozunk egyet együtt végre így tizenévnyi közös munka után, de...
Bővebben...
Megjelent egy cikk a helyi lapban a közelmúltban. Annyira bűzlött a marketingszagtól, hogy el se...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!