Újévi csapatás – Indul a Dakar 40. jubileumi versenye

dakar 2018 01Már tűkön ülnek a terepversenyek rajongói, és alig várják, hogy a televíziók képernyőin izgulhassák végig minden idők legkeményebb, embert és gépet próbáló versenyét, a Dakar Rally-t. A szerencsésebbek személyesen lehetnek jelen, így bíztatva kedvenceiket. Nem kell sokat várni. Január 6-án startol a mezőny.

A hagyományokat követve, 2018-ban is az év elejére datált megmérettetés immár 40. alkalommal kerül megrendezésre. Az évek során folyamatosan változtak a helyszínek, az útvonalak és a terepviszonyok, melyekkel a versenyzőknek meg kellett küzdeniük. A szervezők gondoskodtak arról, hogy ha valaki célba akar jutni, ahhoz a maximumot kelljen kihoznia magából és járművéből egyaránt.

Nem lesz ez másképp idén sem. Az évek óta Afrikából Dél-Amerikába költözött Dakar mindig tartogat meglepetéseket. Öt év után Peru is újra otthont ad az őrült futamnak, így Bolíviával és Argentínával közösen biztosítja az útvonalak színterét a verseny számára.

HIRDETÉS (x)

A két héten keresztül tartó őrület közel 9000 kilométeren igyekszik majd kiszipolyozni a résztvevőket. Ennek fele speciális szakaszokon történik, így a rutinra és felkészültségre szüksége lesz mindenkinek. A durva útviszonyok mellett még az útvonal 3000 méteres szintkülönbsége is próbára teszi majd az emberi szervezetet.

Mint az elmúlt években azt megszokhattuk, motoros csajok is részt vesznek a kemény menetben. Kattints és Tweetelj!  Laia Sanz és Rosa Romero Font idén is rajthoz áll. A bevállalós Sanz a korábbi években hihetetlen teljesítményével kápráztatta el a terepversenyek kedvelőit, és reméljük, idén még jobb helyezést ér majd el. Font már megfontoltabban, visszafogottabban motorozik. A biztos célba jutást szokhattuk meg tőle, nem az élmezőnyben való részvételt. Kíváncsian várjuk, idén vajon belehúz-e egy kicsit, vagy marad a középmezőnyben. Egy régi-új arcot is láthatunk majd a motoros csajok között a holland Mirjam Pol személyében.

A quados szakaszban idén a harcos amazon Camelia Liparoti nem indul, mivel átigazolt az SXS (épített homokfutó) kategóriába, ahol Angelo Montico-val közösen igyekeznek majd a célba. Helyette egy másik hölgy lép színre a négykerekűeket megzabolázók között a cseh, Olga Rouckova személyében. Visszatérőként üdvözölhetjük a részben hazai pályán versenyző bolíviai hölgyet, Suany Martinezt.

Magyar legények is igyekeznek majd célba jutni a Dakaron. A motorosok között Dési János és a román színekben versenyző Gyenes Emánuel mellett a Szerbiát képviselő Saghmeister Gábornak, míg az autósok között a Szalay-Bunkóczi párosnak szurkolhatunk. Ismerve a Dakar korábbi útvonalait, azok változatos terepviszonyait, minden bizonnyal szükségük is lesz rá.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Kövess bennünket

Blogok

Most áprilisban még nem vettem BKV bérletet, szép idő van, állandóan Monsterrel közlekedem. És imádom,...
Bővebben...
Nem szereti a hordozót. És amikor már nem bírunk Vele, jöhet a Moana ​(NaNa,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!

Weboldalunk a látogatói élmény növeléséhez cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod a sütik használatát.