Kovács Niki Európa-bajnoki harmadik

Ezen a futamon ismét sok múlott a versenyzők szerencséjén. A futam előtt esett az eső, de néhány perccel az indulás előtt el is állt. A versenyzők emiatt különböző gumikkal álltak rajthoz. Volt, aki esőgumit, volt aki száraz pályára valót választott. Ez a döntés pedig a végeredményre is kihatással volt.

A starthoz az első két sorba szinte mindenki esőgumival sorakozott fel, Nina Prinz kivételével, aki hátul fenhagyta a száraz gumiját. Sharon Mermet és Deb Cartwright a futam többi résztvevőjéhez hasonlóan megkockáztatta a száraz gumit. Hogy ki döntött helyesen, az csak az első kör után derült ki. A spanyol Elena Rossel és a mi Kovács Nikink azonnal a mezőny élére állt, hátrahagyva a Mermet, Katen, Jankova, Katrasnik négyest.

Nina Prinz döntése rossznak bizonyult, hiszen a száraz aszfaltra való hátsó gumival nem tudta tartani a tempót a többiekkel, ezért az első kör végén csak a hetedik helyen állt. Az eddigi legrosszabb helyén a lányok között. Elöl Rossel és Kovács látványos csatát vívott. A futam alatt folyamatosan cserélgették pozíciójukat, miközben a többiek 30 másodperccel lemaradva követték őket.

 

HIRDETÉS (x)
Végül nagy meglepetésre a spanyol lány nyert, aki már a szombati edzésnapon is bizonyította tehetségét. A fiatal szlovén versenyző, Tina Katrasnik a mi versenyzőnknek köszönhetően csúszott le a dobogóról. Habármindketőjüknek 43 pontjuk gyűlt össze, a végelszámolásnál Niki mostani második helyezése döntött.

Mögöttük egy másik verseny is kialakult, mégpedig a superstok 600-as kategória női Európa-bajnoki címéért. Ezt a csatát a holland Iris Ten Katen és a cseh Marketa Janakova vívta. A látványos csata után végül a díj másodszorra is Iris Ten Katené lett. Ezzel a díjjal a holland versenyző méltóképpen fejezi be versenyzői karrierjét, hiszen mostantól az orvosi hivatásnak szeretne élni.

Miközben a két privát csata zajlotta a pályán, jóval hátrébb a német Nina Prinznek sikerült néhány helyezéssel feljebb jutnia. Ezzel az abszolút kategóriában negyedik-, az 1000-es gépek között pedig első helyen végzett. Ezzel az eredménnyel neki is sikerült második alkalommal megszereznie kategóriájának Európa-bajnoki címét.

Számára meglehetősen fárasztó lehetett ez a vasárnap, hiszen alig zajlott le a díjátadó, máris indult a férfiak Superstock 1000-es versenye, ahol 14. helyen végzett. Legjobb körideje mindössze két másodperccel volt rosszabb az Európa-bajnok Carmello Morales legjobb idejénél. Ez a tehetséges versenyzőnő lehetőséget kapott, hogy jövőre wild carddal résztvegyen egy Superbike versenyen is.

Az idei Európa-bajnokság bebizonyította, hogy immár a hölgyeknek is van beleszólásuk a motorsportba. Kovács Nikinek gratulálunk a harmadik helyhez, és reméljük a tehetséges magyar motorversenyző jövőre még több támogatóval a háta mögött, még feljebb juthat a dobogón!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!