Vincze Hanna második lett a Motard IMR 90 Junior kategóriában hétvégén

H-Moto Team - . Motorverseny

h moto team szlovakia 2A 220 Volt H-Moto Team ifjú reménységei remekeltek a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság szlovákiai versenyhétvégéjén Felsőhosszúfaluban.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságának utolsó előtti fordulóját Szlovákiában. A nem mindennapi körülmények között megrendezett versenyen – ahol a hatalmas esőzések miatt törölték a második futamot – szép sikert értek el a 220 Volt H-Moto Team fiataljai. Az utolsó fordulótól függetlenül megnyerte a bajnokságot a PW50-es kategóriában az eddig valamennyi futamot megnyerő Kecskés Tomi, míg Varga Tibi első lett az IMR Cup sorozat versenyén, illetve második lett a Mini GP Open-ben, ugyanakkor szintén remek teljesítményt nyújtott a másodikként célba ért Vincze Hanna (Motard IMR 90 Junior), valamint a legkisebb kategóriában versenyző Szilágyi-testvérek és Szilárd Zalán is.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei ezúttal a szlovákiai Felsőhosszúfaluban gurultak pályára, hogy folytassák idei szereplésüket. A pályaismerettel ezúttal nem volt gond, ugyanis a sorozat első versenyét éppen itt rendezték meg, ugyanakkor a rendkívül zord időjárás miatt a második futamot megrendezni sem lehetett.

HIRDETÉS (x)

h moto team szlovakia 11Persze ez sem hátráltatta a PW50-sek mezőnyében Kecskés Tomit, aki nemcsak megőrizte idei veretlenségét – övé lett a futamgyőzelem mellett a pole pozíció és a legjobb köridő is –, hanem egy fordulóval a bajnokság vége előtt élete első teljes szezonjában megnyerte az összetett pontversenyt. Most már csak az a célja, hogy az utolsó, Kakucson rendezendő záró futamokon megőrizze idei veretlenségét.

„Tudatosan készültem arra, hogy esős versenyen is bizonyítani tudjak. Szerencsére minden olyan eszközt elvittünk, ami ilyen időjárás esetén a versenyzéshez kell, így igazából nem okozott gondot a vizes aszfalt. Nagyon boldog vagyok, hogy az első szezonomban azonnal meg tudtam szerezni a bajnoki címet, és bízom abban, hogy Kakucson is képes leszek megőrizni az idei hibátlan mérlegemet” – jelentette ki Kecskés Tomi.

h moto team szlovakia 13A Szilágyi-ikrek is jól teljesítettek, és először fordult elő az, hogy egy versenyhétvégén Milán bizonyult jobbnak az első pillanattól kezdve. Sőt, ha nincs az utolsó körökben egy lekörözendő versenyző, akkor a végül negyedikként záró Milán vélhetően megőrzi a második pozícióját. Krisztiánt – aki végig beállítási gondokkal küzdött a hétvégén – végül az ötödik helyen intették le.

„Kellemes csalódás volt vizes aszfalton versenyezni, holott kissé tartottunk a körülményektől. Félénken kezdtem a versenyt, de aztán ráéreztem a pályára, és élvezettel motoroztam végig. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, egyedül az bosszant, hogy az egyik lekörözött versenyző miatt lemaradtam a dobogóról” – fogalmazott Milán, míg Krisztián hozzátette, annak is örül, hogy időeredményben sikerült közelebb kerülniük csapattársukhoz, a kategóriát megnyerő Kecskés Tomihoz.


h moto team szlovakia 14Szilárd Zalán jó hangulatban várta a mostani hétvégét, és ez el sem múlt egészen a verseny végéig. A kilencedik rajtkockát tudta megszerezni, ám a futamon remekelt, és annak ellenére megszerezte a hatodik helyet, hogy a cél előtt elcsúszott az utolsó kanyarban.

„Életemben másodszor tudtam ilyen körülmények között motorozni, de határozottan jól éreztem magam a Yamahán. Nagyon örülök a helyezésemnek, mert a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a motorom kétszer is majdnem lefulladt, de szerencsére mindkétszer életet tudtam lehelni belé” – mondta Szilárd Zalán.

HIRDETÉS (x)

h moto team szlovakia 15A Mini GP Open kategóriában Varga Tibi teljesítménye alapján egyértelműen kijelenthető, hogy egyrészt kiheverte már a múltkori hatalmas esését, másrészt Felsőhosszúfaluban bebizonyította, hogy végleg megérkezett kategóriája legjobbjai közé. Folyamatosan javult, a vasárnapi warm up alatt ő motorozta az abszolút legjobb köridőt, míg a versenyen a második helyen ért célba.

„Először mentem esőben, de egyáltalán nem okozott gondot a vizes aszfalton körözni. Édesapám tanácsára a fékpontokra figyeltem a legjobban, és ennek köszönhetően nagyon jó tempót tudtam diktálni a nem éppen ideális körülmények között” – közölte Varga Tibi, aki nemcsak a Mini GP Openben indult a hétvégén, hanem a Motard IMR 90 Junior kategóriában is, amit megnyert. – „Gyakorlatilag megnyertem a sorozat összetettjét, amire nagyon büszke vagyok, hiszen ez lehet az első összetettbeli sikerem az eddigi pályafutásom során. Mindenesetre Kakucson mindenképpen győzelemmel szeretném bebiztosítani az összetettbeli sikeremet.”  

h moto team szlovakia 1Utóbbi kategóriában állt rajthoz a tavaly PW50 Speciálban bajnoki címet szerző Vincze Hanna is, aki a szezon első felét sérülés miatt kihagyta. Hanna már az időmérőn jól ment, hiszen a második helyet szerezte meg, míg a futamon is megtartotta ezt a pozícióját.

„Nem volt egyszerű ilyen körülmények között versenyezni, hiszen pénteken még napsütésben zajlottak az edzések, míg szombattól az eső lett a főszereplő. Ráéreztem, miként kell a vizes aszfalton körözni, ennek megfelelően előbb az időmérőn, majd a versenyen is sikerült a második helyet megszereznem. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, bízom abban, hogy az idényzárón is legalább hasonló teljesítményre leszek majd képes” – árulta el Vincze Hanna.

h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17h moto team szlovakia 17

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS