Súrlódjanak a térdkoptatók! - MAMI Kupa IV. forduló, Kakucs

Tartalomjegyzék

mamai kupa iv fordulo 2017 6Embert és gépet próbáló kánikula uralkodott a hétvégén, ez azonban nem rémisztette vissza a MAMI Kupa elszánt indulóit. Az aszfaltnál csak a motorsport iránti szenvedély volt forróbb Kakucson…

Három hete zajlott le a Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakgimnázium kupasorozatának előző, Kakucs Ringen rendezett fordulója. Múlt hétvégén, július 7-9-én ugyanott gyűltek össze a lelkes pilóták, ám ezúttal – a két irányba is használható aszfaltcsík adottságait kihasználva – jobbra ment a kergetőzés.

Már szombaton kora reggel megtelt élettel a depó, voltak, akik csak egy kisebb autóval és szolid sátorral érkeztek, ám sokan akadtak olyanok is, akik tekintélyes méretű táborhelyet húztak fel a homokos-füves területre. A szükséges papírmunka elvégzése és a transzponderek átvétele után mindenki megkezdte a hangolódást a délelőtt tartott időmérő edzésekre, ahol kiderülhetett, ki mennyire járt sikerrel a technika felkészítése során.

HIRDETÉS (x)

Sokan beneveztek a kitartás versenyére

Mint az eddigiekben, ezúttal is nyolc kategóriára osztották a nevezőket, némelyeken belül több alkategóriára, így rajthoz álltak a Supermoto, a közös futamon indított YT 90 és YT125 4T, a YT125 4T CBR, a YT125 2T, az MZ Széria, a Classic, valamint a Trofeo Motorline kupa résztvevői. A délután kezdődő éles meccsek a megszokott módon parádésan teltek, az indulók még a tikkasztó melegben is mindent beleadva küzdöttek a legjobb köridőkért.

Délutánra szép számú nézősereg gyűlt össze a lelátókon, népszerű volt a már-már lehetetlen dőlésszögekben kanyarodó szupermotósok látványos vetélkedése, ahol Hartmann Feri mutatta be a nap legnagyobb bravúrját, mikor is első futamos esését követően ellenfelek garmadán átfűzve magát végül felzárkózott az ezüstérmes helyre.

Bánfi Juli (YT 125 4T) így nyilatkozott a versenyről: 

"Ahhoz mérten, hogy az idei szezont megelőzően négy éve nem versenyeztem, tulajdonképpen elég jól sikerült a hétvégém. Általában hátul megyek, én vagyok az „ügyeletes bója”, de elégedett vagyok az eredménnyel, mert túléltem, és ez a legfontosabb. A legnehezebb ebben a sportban, hogy nőként olyan bevállalós legyek, mint a fiúk – ebben van hova fejlődnöm, mert sokszor még nem hiszem el, hogy sikerülhet. A célom a jövőre nézve, hogy be tudjak menni 50 másodperc alá ezeken a kis pályákon, hogy egy kicsit felzárkózzak a többiekhez."

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Kövess bennünket

Blogok

Feltankoltam pelusból ​
Bővebben...
A héten még mindig a farsang volt a fő téma (persze csakis a Budapest Motor...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!

Weboldalunk a látogatói élmény növeléséhez cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod a sütik használatát.