Megismétlődik Burt Munro 50 évvel ezelőtti rekordja?

burt munro indian streamliner 2Ötven évvel ezelőtt egy új-zélandi motoros beírta magát a bonneville-i rekordok könyvébe egy Indian Scout Streamliner nyergében.

Ahogy "A leggyorsabb Indián" című filmben is megemlékeznek róla, Burt Munro nem csak egy motoros ikon, hanem jó példája annak, hogyan képes egy ember ledönteni a saját határait és felül emelkedni a korlátain. 

Hogy megemlékezzenek Burt 50 évvel ezelőtti rekordjáról, az Indian cég Burt unokaöccsével, Lee Munroval szövetkezett, hogy vele ismételjék meg a lehetetlent augusztus 13-án a bonneville-i sómezőn. Ahhoz, hogy létrehozzák a modern idők leggyorsabb indiánját, egy hét motorkerékpár mérnökből álló csapat vállalta, hogy önkéntesen átalakítanak egy gyári Indian Scoutot úgy, hogy az megfeleljen a verseny követelményeinek: még több lóerő, sokkal kisebb súly és persze az aerodinamika...

HIRDETÉS (x)

“A motorozás arról szól, hogy ledöntsük a határokat és a korlátokat, és hogy felülkerekedjünk a normákon, és erre nincs jobb példa, mint Burt Munro." - mondta Reid Wilson, az Indian Motorcycle marketing igazgatója. “Páratlan elszántságával és legendás szenvedélyével Burt Munro testesíti meg az Indian Motorcycles szellemiségét, ezért nem is mutathatnánk ki jobban iránta érzett büszkeségünket, mint hogy megismételjük a történelmi rekordját a bonneville-i sómezőkön augusztusban.”

A csapat számos teszt-futamon vesz majd részt a kaliforniai El Mirage-ban, mielőtt Lee Munro elindulna a versenyen Bonnevilleben. “A nagybátyám, Burt jelentős ösztönzést jelentett a saját versenyzői pályafutásomban, és a sebesség iránti vágya nyilvánvalóan benne van a génjeimben. Amit az Indian Motorcycle csinál, az fantasztikus, nem is lehetnék büszkébb, hogy velük együttműködve a saját Scoutomat vezethetem majd Bonnevilleben a nagybátyám történelmi rekordjának 50. évfordulója tiszteletére.” - mondta Lee Munro.

Lee Munro, aki szintén az új-zélandi Invercargillben született és nőtt fel, ahogy legendás nagybátyja is, a két kerék bűvöletébe a downhill hegyi kerékpár adrenalin gőzös világában kóstolt bele. Miután számos helyi versenyt is megnyert, és a 2002-es új-zélandi bajnokság 5. helyezését is elhozta, Lee átnyergelt a motorversenyzésre. 

Az első versenyét, majd számos bajnoki címét is Új Zéland déli szigetén nyerte. Azzal a szándékkal, hogy majd az Isle of Man-on is elindul, Lee részt vett a Manx GP-n 2016-ban, hogy jobban megismerje a pályát, és hogy felkészüljön. Legutóbb veterán kategóriában nyerte meg az első helyet a Methven Street Races versenyen ebben az évben egy 1941-es Indian motorkerékpár nyergében.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogyan teljesít majd augusztusban Bonnevilleben.

burt munro indian streamliner 1burt munro indian streamliner 1burt munro indian streamliner 1burt munro indian streamliner 1burt munro indian streamliner 1burt munro indian streamliner 1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Kövess bennünket

Blogok

Róbert és Edit egy elmegyógyintézetben éltek. Egy nap az intézet kertjében sétáltak. Mikor a medence...
Bővebben...
Minden évben előkerül a naptár téma így most szerkesztettem egy letölthető verziót. Offkorsz SEO optimalizáltam,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!

Weboldalunk a látogatói élmény növeléséhez cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod a sütik használatát.