Majdnem 10 éves motoros lány a H-MOTO Team kötelékében

vincze viktoria hanna 3A nagyon fiatal, nem egészen tíz éves Vincze Hanna első teljes szezonja után újabb kihívásokat keres, így a 2016-ban Dragbike kategóriában és a Nemzetközi Utánpótlás Gyorsasági Bajnokságában fogja képviselni a H-MOTO csapatát.

Tavaly már a MAMS licences versenyzőjeként, az Országos Dragbike Bajnokságában húzta a gázt, egy Junior 50-es gép nyergében - nem eredménytelenül. A Magyar Motorsport Szövetség az "Év Utánpótlás Sportolója 2015" megtisztelő címmel ismerte el teljesítményét.

„Apukám szerint, már másfél évesen abban leltem igazi örömöm, ha a műhelyében összeolajozhattam magam. Hat éves voltam, mikor megkaptam első járművemet, egy quad-ot. Hét éves koromban indultam először versenyen Kunmadarason. Sikerült győznöm, és ezután szüleim már hiába akartak lebeszélni, eldöntöttem: motorversenyző leszek!

HIRDETÉS (x)

Májustól a pályaversenyzés világába is belekóstoltam, Chrobák János iskolájában edződtem. Jól mentek a dolgok, szeptember végén rajthoz állhattam gyorsasági motorversenyen is, PW50 Special kategóriában. A 17 fős, fiúkkal teli mezőnyben a 2. helyen intettek le.

vincze viktoria hanna 1Idén magasabbra rakom a lécet, a H-MOTO Team támogatásával a Dragbike mellett teljes szezont szeretnék futni a Nemzetközi Utánpótlás Gyorsasági Bajnokságban is” – mesélte el Vincze Viktória Hanna, akinek tehetségén kívül a keresztneve is garancia lehet új csapatánál.

Kelemen Krisztián, a H-MOTO Team csapatfőnöke örömmel vette az új pilóta érkezését: „Hanna szüleinek megkeresését örömmel vettük, egyrészt, mert ez egy trend nálunk, hogy nem mi vadásszuk le a pilótákat, hanem ők jelzik érdeklődésüket, szándékukat a csapattaggá válásra. Másrészt az utánpótlás-nevelés irányában is úttörő lépés ez, hisz nem titkolt szándékom olyan versenyzőkkel együtt dolgozni, akikkel a motorozás kisiskolájától egészen a világversenyekig el tudunk jutni.

vincze viktoria hanna 2Nagy felelősséggel járó feladat ez, mind pedagógiai, mind motorozástechnikai oldalról nézve. Ebből a szempontból Hanna lesz a mi első ilyen motorosunk, és az már csak idő kérdése, hogy hová, milyen magasságokba tudunk eljutni együtt. Egy biztos, ő is, a szülők, és mi, a csapat is minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ez a pici ceglédi kislány nagyra, a motorosok között naggyá nője ki magat!”

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mennek a hírek, jönnek a felsorolások, motoros-teherautó, motoros-személyautó karambol, szörnyet halt az úton, a kórházban......
Bővebben...
Nem vagyok nagy túrázó, inkább motorozok mint gyalogolok, azért néha csak rászánom magama. Most hétvégén...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!