Piros zászlók, balesetek és egy második és egy harmadik helyezés

Tartalomjegyzék

acis team most 2015A 2015. június 20-21-i hétvégén a csehországi Most-ban jártak az ACIS Team lányai. A legtávolabbi versenypálya a Speedladies Cup versenysorozatban, ezért már csütörtök reggel úton volt a csapat.

Az időjárás előrejelzés pont olyan változékony időt jósolt mint egy évvel ezelőtt, így nagyjából tudták,mire számíthatnak. Hajni motorja az utolsó pillanatban állt össze, így tesztelésre nem volt idő, péntek délelőttje a motor teszteléséről szólt. Zsófi próbált minél több kört megtenni, hogy jobban megismerje-megszeresse a pályát, körről-körre jobban érezte magát, ez kintről is látszott. Körideje is egyre jobb volt.

Hajni a délelőtti két menetben már csak 2 másodpercre volt az itteni legjobb idejénél, ami némileg megnyugtatta, de koránt sem volt elégedett sem a motorral sem a köridővel. Minden időt ki szeretett volna használni a motorozásra, de sajnos a harmadik menetben rögtön a 3. kanyarban elcsúszott.

HIRDETÉS (x)

A csúszás után jött az igazi csapat munka. Mivel komoly sérülései nem voltak, mentális és tárgyi segítség után Hajni úgy döntött, ha összeáll a motor, akkor elindul a szombati versenyen. A motort szombat délelőttre sikerült összeszerelni és motorozható állapotba hozni. Már csak menni kellett volna vele, de sajnos a folyamatos bukások miatt a verseny előtt mindössze 4 kört tudott megtenni.

Zsófi pénteken szorgalmasan rótta a köröket és a fiúk 600-as versenyére is benevezett. Tavaly itt hagyta ki először a fiús versenyt, mert nem érezte magát biztonságban ezen a pályán. Most nagyon jól tette hogy elindult, fantasztikusan versenyzett és megfutotta egyéni pályacsúcsát, de ami a legfontosabb végre nagyon jól érezte magát, így már nagyon várta a lányok versenyét.

A délutáni versenyeken totális káosz alakult ki, szinte az összes futamot le kellett állítani. A sok bukás miatt a pénteki és a szombati időket is alapul vették a rajtrács kiírásnál, így az összevont rajtrács alapján Hajni az 5., Zsófi pedig a 6. helyről várta a rajtot, melyet mindketten jól kapták el, és rögtön az élről rajtoló ezres motorok után eredtek. Az előzmények tekintetében most a legfontosabb volt, hogy talpon maradjanak.

A versenyen végig tartották kategóriájuk 2. és 3. helyét. Az összesített pontállás alapján Hajni vezeti a versenysorozatot Zsófi pedig a harmadik helyen áll. A nyári szünet előtt még egy edzést tartanak a Hungaroringen, majd egy kis szünet és augusztusban Brno-ban folytatják a lányok a menetelést.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!