Kis Viki a dobogó legfelső fokán

kis viki assen 01A hollandiai hétvégén Kis Viktória megszerezte első dobogós helyezését, ugyanis az EJC Európa-kupa női versenyzői között elsőként ért célba.

Kis Viktória: Hatalmas élmény volt a legendás asseni pályán motorozni. Mindig is szerettem volna kijutni ide, és most a H-Moto Teamnek köszönhetően sok más helyszín mellett erre is lehetőségem volt.

Az első edzések a pálya tanulásával teltek, majd utána kezdtünk a beállításokkal foglalkozni. Az időeredmények és az érzés alapján az irány jó, csak – a többiekkel ellentétben – a pályaismeret hiányát nem könnyíti meg a kevés motorozási lehetőség. Ám így is sikerül körről körre javulni, aminek nagyon örülök! Személyes kedvencem a pálya második fele, a gyors szakaszos rész volt.

HIRDETÉS (x)

A 25. helyre sikerült kvalifikálnom magam az időmérőn, és ugyanazzal a 14 körös gumival vágtam neki a futamnak, a lányok között másodikként. A rajtom jó volt, majd a verseny első felében egy brit versenyzővel tudtam meccselni. A gyorsváltó többszöri problémája miatt sajnos lemaradtam tőle, így 21-ként intettek le kockás zászlóval.

Majd következett az édes-keserű győzelem. Az új-zélandi lány elesett, így női értékelésben én állhattam fel a dobogóra, aminek nyilván nagyon örültem, de a pici keserűség ott volt, hiszen hiányzott, hogy meccselhessünk érte.

Tudtuk, hogy nem lesz kis falat ez a bajnokság, és örülök a folyamatos fejlődésnek. Jelenleg az a célom, hogy minél előbb odaérjek időben az új-zélandi Avalon Biddle-hez, és versenyezhessek vele azért az első helyért! Nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást, a H-Moto Teamnek a támogatást, a csapatnak (Gábor és Győző) a profi munkát! Három hét múlva következik a folytatás Imolában.

Kelemenné Szilágyi Noémi menedzser: Az EJC mezőnye idén már nem a kicsik versenye számomra! A Honda 650-nel a mezőny eleje tudja a Stock 600-as kategória időeredményeinek a végét futni!

Helyzeti előnnyel indulnak azok a fiúk, akik fiatal koruk ellenére hazájukban mindennap motorozhatnak már évek óta. Wicca számára viszont hátrány, hogy nincs meg az a tapasztalata, mint azoknak, akik kicsi koruk óta versenyeznek. De gyorsan fel tudja dolgozni az új pályákat, és fejben is rövid idő alatt ráhangolódik a versenyekre.

Előnyére szolgál az is, hogy az EJC fordulóira már nemcsak én kísérem el, hanem a csapat azon tagjai is, akik a Superbike VB Stock betétfutamain induló külföldi pilótáinknak is „asszisztálnak". Így egész hétvégén lehetőségünk van a többiekkel átbeszélni a pályát, a technikát. Arról nem is beszélek, hogy a VB mezőny pilótái, szerelői is napi szinten a „paddock-család" tagjaiként tekintenek az EJC-s versenyzőkre.

Wicca nagy ellenfele az új-zélandi lány, akivel most 1-1 a „meccs állása" az Eb-címért folyó küzdelemben. Nem lesz egyszerű, de pont az adja a győzelem értékét, ha nagy utat kell megtenni érte. Sokat kell meg fejlődni (de kinek nem?), hogy a reális célt elérjük a mezőnyön belül. A fiúk között esélyesnek látom a pontszerző helyeket, a lányok mezőnyében pedig... miért ne? Legyen Wicca az Európa-bajnok! Győzzön az, aki legyőzi önmagát és a technikát!kis viki assen 02kis viki assen 03kis viki assen 04kis viki assen 05

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...
Járvány, felelősség, mások hibáztatása, szolidaritás, felelőtlenség, szövegértés, önzés… egy pár kiragadott szó a nem alpári...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!