Livia Lancelot

Sajnos keveset hallunk mostanság a hazai ladycross-ról. Az idei versenysorozat a 2009-es versenynaptárban sem kapott még helyet. Persze reméljük, hogy a krosszozó lányokat idén is megcsodálhatjuk a pályán.

Ha már a hazai mezőnyről nincs hírünk, akkor lássuk mi van a világban. A 2008-as világbajnoki első francia Livia Lancelot térdsérülését, majd a műtétet követően keményen készül az idei címvédésre. Hosszú hónapok óta edzésben van, felkészítő trénere egy híres, volt rögby-játékos. Mostanában már a motoros tréningek vannak napirenden a 2009-es Kawasaki KX250F-el, miután az új gép sikeres tesztelésén már túl van.

Livia szivesen gondol vissza az elmúlt év nagy küzdelmeire, sikereire: „Valóban nagy elismerésben volt részem, minthogy én lettem a sportág történetének első női világbajnoka. A díjátadó ünnepségen Monte Carlóban ott álltak a pódiumon velem együtt a világbajnokok: Tyla Rattray, David Philippaerts és Sven Breugelmans. Többek között olyan sportlegendák köszöntöttek, mint David Bailey és Sébastien Tortelli.

 

HIRDETÉS (x)
Természetesen kicsit feszült voltam, hiszen nem vagyok hozzászokva ehhez a nagy reprezentációhoz, főleg nem a flancos estélyi ruha viseléséhez. A lényeg természetesen az, hogy mit hoz a jövő, a 2009-es Világbajnokság. Igazán felkészült vagyok, feltétlenül bízom abban, hogy sikerül a címvédés!” - nyilatkozta Lívia.

Livia Lancelott négyéves korában, a házuk kertjében kezdett el motorozni, de hamarosan kicsinek bizonyult a kert. Miután szülei beiratták egy közeli motorsport egyesületbe, hamarosan több kisebb motokrossz versenyen is részt vett. A 60- majd 80 cm3-es kategória után 14 éves korában 125 cm3-re váltott. Habár a családjában senki nem motokrosszozott korábban, az idén február 11-én 21. életévét töltő fiatal sportoló mára a legjobb francia motokrosszversenyző nő, aki 2008-ban a világbajnoki címet is megszerezte szakágában.

A legutóbbi hírek már arról szólnak, hogy Lívia ezekben a napokban Amerikában, Floridában „nyomat” egy felkészülési sorozaton, kitünő edzőtárssal, az amerikaiak ladycross csillagával, Ashley Fiolekkel. Ashley 2008-ban alig 17 évesen debütált a VB-n és háromszor is dobogós, bronzérmes volt. Természetesen partiban szeretne lenni Lancelottal a következő VB-szezonban is.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!