Elstartolt a 2015-ös Dakar Rali

laia sanz dakar1A legendás terepverseny idén is sok izgalommal kecsegtet. Bár neve már régen nem jelzi a tereprali helyszínét, szelleme és keménysége korántsem vesztett fényéből.

Az Argentínán, Bolívián és Chilén keresztül vezető, embert és gépet próbáló megmérettetés ma kezdődött, melyet idén igazi maratoni stílus jellemez. A január 17-én célhoz érő győztes mezőny ez alkalommal sem ússza meg könnyed természetjárással. A csaknem 9000 kilométer sok nehézséget, újdonságot és meglepetést rejteget számukra, mely a szervezők kreativitásának köszönhető. A sivatagos és sziklás szakaszok egyaránt megtalálhatók a versenytervezetben, melyek közül az extrém gyorsasági szakaszok sem hiányoznak. Utóbbiakkal igazi off-road megmérettetésnek vetik alá az indulókat.

Idén is izgulhatunk bátor motoros csajokért. A tavalyi versenyt oly korán feladni kényszerülő Rosa Romero Font újult erővel idén is rajthoz áll, és honfitársa, a sok férfi versenyzőt megszégyenítő teljesítményre képes Laia Sanz megismételni készül tavalyi kitűnő szereplését. A quados Camelia Liparoti mellett egy másik csaj is, a chilei Paula Galvez is igyekszik négy kerékkel kavarni a port.

HIRDETÉS (x)

A 161 motoros és 45 quados induló hatalmas létszámú mezőnyt jelent, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagy részük különböző okokból hamar kiesik. Reméljük, idén nem kell balesetekről beszámolnunk, és minél többen érnek épségben be a célba.

Hogy hazánk versenyzőiről se feledkezzünk el, meg kell említenünk, hogy Dési János idén is megmutatja, hogy kitartók és kemények a magyar motorosok. Az autósok kategóriájában is lehet izgulni hazánk fiaiért. Sebestyén Sándor, Bognár József – a mongol Jargalsaikhan Damdinbaljir-ral kiegszülve – áll rajthoz, illetve Szaller Zoltán, Farkas Nándor és Laklóth Aladár hármas is részt vesz a kemény megmérettetésen.camelia liparotti dakar1paula galvez dakar1rosa romero font dakar1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!