Jody Perewitz világrekordot futott Bonnevilleben

jody perewitz 2013 01Idén augusztusban Jody Perewitz és a Team Jwitz már harmadik alkalommal tért vissza a bonnevillei sómezőre. A cél az elérhetetlen 201 mérföldesek klubjába való bekerülés volt. És mint tudjuk, három a magyar igazság... bár ők nem magyarok...

Mindössze egy hónappal a bonnevilli BUB Motorcycle Speed Trials verseny előtt Jody és az ő amerikai építésű rakétája bemotoroztak a rekordok könyvébe a rangos "Maine Event" nevű rendezvényen Loringban, Maine államban. Akkor könnyedén bekerült a 200-asok klubjába, hiszen egy párszor sikerült megfutnia a 202 mérföldet (325 km/óra).

Bár ez hatalmas eredmény volt, Jody mégsem volt teljesen elégedett, és energiáit máris a bonnevilli 201 mérföldesek klubjába való bekerülésre fordította.

A Team Jwitz versenyzője, Jody a bonnevillei gyorsasági versenyen könnyedén kivitelezte az újabb gyorsasági rekordot. Ráadásul ezúttal tíz rekordot állatott fel egymás után, amikből az egyik világrekord lett. Az utolsó tizenegy futamából kilencszer 200 mérföld/óra fölötti sebességet ért el, és egyszer 199,9 mérföld/órát futott, ami így is 322 km/óra.

HIRDETÉS (x)

Jody végül megkapta a hőn áhított Bonneville 201 mph Club kalapot, miután felülírta a 207 mérföld/órás rekordot 208 mérföld/órával. Ez nem is olyan rossz teljesítmény, ha azt vesszük, hogy a hölgy egy viszonylag kicsi, 100 köbhüvelykes (1640 cm3-es) V-Twin motorral érte el. Ezen kívül megkapta a SheEmoto Díjat is, amelyet olyan versenyző nők kaphatnak meg, akiket méltónak tartanak a gyorsasági versenyek szellemiségéhez.

jody perewitz 2013 02jody perewitz 2013 03

 

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

ha valaki emlékszik korábbi képeimen már megosztottam vörös tigrisemet, aki már lassan 6 éve boldogítja...
Bővebben...
nem is olyan rég megnyitott a felújított Párizsi udvar a Ferenciek terén, az 5* Hyatt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!