Célba értek az amazonok

Tartalomjegyzék

15 embert és gépet egyaránt próbára tevő nap után véget ért a 2013-as Dakar Rally. A maroknyi hölgy indulóból végül mindössze hárman érték el Santiagot, a verseny utolsó állomását.

A motorosok közt egyedül Laia Sanznak sikerült célba érnie, idei teljesítménye az összesített lista 93. helyére volt elegendő. Vetélytársa a chilei Josefina Gardulski a 9. szakaszon feladta a versenyt. Új belépőként ez is komoly eredmény!

A quadosok egy szem hölgye, Camelia Liparoti idén sem hozott szégyent a szebbik nemre. Mondhatni papírforma szerint kiválóan teljesítette a távokat, így az összesített tabella 15. helyén végzett.

HIRDETÉS (x)

Bár a legtöbb nő idén az autók mellett tette le a voksát, közülük is csak egy szerencsés futhatott be a célba. Ő pedig nem más, mint a pilótaként versenyző Martha Marino, aki a 88. helyen zárta a versenyt. Martha egyébként szintén új induló volt a ralin.

A többi hölgyről részben már beszámoltunk: Adriana Andreani és társa a tavalyi kudac után idén sem tudott rajthoz állni, és a francia Catherine Derousseaux sem mondható igazán szerencsésnek, hisz számára a 2. szakasszal véget is ért a verseny.

A németek büszkesége Stefanie Manns ugyan bejutott az Atacama sivatagba, kijönnie azonban már nem sikerült, így a 6. szakaszon kénytelen volt feladni.

Hiába iktattak be a szervezől pihenőnapot a 8. és 9. szakasz közé, a 9. etap 852 kilométeres távja – egyben ez volt a leghosszabb napi kilométer is a verseny során – így is kifogott a Josefina Gardulskin. Másnapra is jutott női kudarc, a 10. szakaszon Eugénie Decré számára is végert ért a Dakar.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!