Női Motokrossz Világbajnokság 2012 Szlovákia

Tartalomjegyzék

Chiara Fontanesi - WMX SlovakiaHétfőn felvittük a motort Pilisborosjenőre, a csapat szervizébe. Még oda se értünk, de már fent volt a bakon a motor, szétszedve, és már a telókat is csinálták, a blokkot is átnézték.

 

Apa megkérdezte, hogy „Már meg is csináljátok?”. Erre csak azt a választ kaptuk, hogy „Miért, nem most kell?”. Ez az alapos, profi munka! Mivel szerdán volt még egy utunk Pestre, ezért addig ott hagytuk a motort. Kaptam új bukósisakot, kesztyűket és páncélt is, ugyanis ebben a nagy melegben elviselhetetlen a hálós protektoringem. A hét folyamán az I és FIM licencem is átvehettem.

Csütörtök reggel edzettünk egy lazát Dirtparkban, este pedig már pakoltunk be a kocsiba.

Péntek: Reggel 10 körül indultunk neki az 5 órás útnak, de annyira izgultam, hogy legalább egy hétnek tűnt, mire felértünk. A depoban volt egy kis gondunk a helyválasztással, de a végén elirányítottak minket hátra, és ha nem is a legjobb helyen, de leparkoltunk és kipakoltunk. Utána mentünk gépátvételre, ami zajszint mérésből és súlymérésből állt leginkább, de itt nézték a rajtszámokat és a bukósisakokat is. Megkaptuk a transzpandert is, és ezzel mindent letudtunk arra a napra.

HIRDETÉS (x)
A délután folyamán kóboroltam a depóban, osztrák barátaimmal beszélgettem, és a pályán is végig mentem kétszer. Ez idő alatt igazából meg is ismertem az egészet. Nem volt egy technikás pálya, inkább csak gyors, de számomra tartogatott nehézségeket.

Szombat: A szabadedzésünk 11 órakor volt, de mivel én nem ehhez vagyok szokva, már fél 8-kor felkeltem. Az elején nem siettem, csak gurultam a pályán, próbáltam a jobb íveket megtalálni, és a nálam gyorsabbakat nézni.

Még több kép a galériában!Az elő-kvalifikáción már ugráltam az asztalok nagy részét. Volt két lyukas ugró, amit egyszer-egyszer teljes sebességgel beleugrottam az érkezőbe, ez nem volt kellemes, úgyhogy inkább maradtam a biztosnál és azokat hagytam.

A kvalifikáción már egyszerre rajtoltunk el egy felvezető kör után, és 15 perc + 2 kört mentünk. Itt se kockáztattam semmit. 23. lettem, 4 másodperccel lemaradva a 22. helyről. A hétvége egyik legnagyobb élménye számomra az volt, hogy a kvalifikáción Chiara Fontanesi és Francesca Nocera közül rajtolhattam el.

A másik hatalmas élmény számomra, hogy szombat este, mikor a büfétől sétáltam vissza, Chiara a sátruk előtt kiabált nekem, megállított és odahívott hozzájuk. Még tavaly beszélgettem vele interneten, de nem gondoltam, hogy emlékszik rám. Nagyon rendes volt, bemutatott anyukájának, a szerelőjének, és beszélgettem apukájával, a tesójával és az idei MX3 listavezetővel, Matthias Walkner-rel is. Chiara apukája elég vicces, azt mondta, hogy innom kell velük bort, mert különben nem fogok tudni gyorsan menni másnap.

Az este további része nem telt olyan jól, először azért nem tudtam aludni, mert egy aggregátort raktak közvetlen a lakónk mellé, majd a csehek kezdtek bulizni tőlünk nem messze, és ha ez nem lett volna elég, a vonatok is fél óránként jártak a 40 méterre lévő állomáson.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!